Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  20:58:42

Ο Καμμένος βλέπει συμφωνία τη Δευτέρα. Στο περίπου αλλά αισιόδοξος ο Φλαμπουράρης. Απαισιόδοξος ο Σόιμπλε. Κύριο

Πάνω από πενήντα φορές υψηλόβαθμοι και μη κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν τους τελευταίους μήνες ότι αύριο- μεθαύριο τελειώνει η συμφωνία με τους εταίρους, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ανάμεσα τους Δραγασάκης, Παππάς, Σταθάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Φλαμπουριάρης, Στρατούλης, Τέρενς Κουίκ, Καμμένος, Σακελλαρίδης κ.α.

Την εκτίμηση ότι "πάμε προς λύση την Δευτέρα" διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος

Την εκτίμηση ότι «πάμε προς λύση την Δευτέρα» διατύπωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον Alpha Radio 989, βασιζόμενος στο κλίμα που συνάντησε στο Παρίσι και στις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες ώρες.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για την Αεροπορική Έκθεση «Le Bourget» και όπως είπε «η Γαλλία είναι μία από τις σημαντικές χώρες στην Ευρώπη και φαίνεται ότι βοηθάει αρκετά όπως βοηθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου τη Δευτέρα σε πολιτικό επίπεδο, σε ανώτατο επίπεδο, να υπάρξει λύση με βάση τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται, και έκανε λόγο για πολλούς που κατά καιρούς έπληξαν την κυβέρνηση και την χώρα με ανακοινώσεις διαφόρων τύπων.

Επισήμανε ότι ουδείς πλέον στην Ελλάδα μπορεί να δεχθεί ότι οι συντάξεις των 460 ευρώ, μπορούν να πάνε στα 300 ευρώ, ενώ ερωτηθείς για τις συντάξεις των 2000 ευρώ, των 1500 ή των 1700 είπε ότι «υπάρχουν συντάξεις οι οποίες έχουν περικοπεί κατά 50% ή 60%. Αν κάποιος έχει πληρώσει για την επικουρική του σύνταξη για να πάρει 3.500 ευρώ και του έχουν κάνει κρατήσεις όλα αυτά τα χρόνια και παίρνει 1500 ευρώ, νομίζω ότι δεν μπορείς ούτε αυτό να το κόψεις παραπάνω».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να αλλάξει η δημόσια διοίκηση, η γραφειοκρατία και να παταχθεί η διαφθορά.
Είπε ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη στην οποία ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί απέναντι σε λογικές που προσπαθεί να επιβάλλει μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς η κ. Μέρκελ διαχωρίζει την θέση της από τον κ. Σόιμπλε.

«Βλέπουμε ότι ο πόλεμος που γίνεται είναι από κάποια κυκλώματα τα οποία ακολουθούν την πολιτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά και κάποια hedge funds, των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν οικονομικά συμφέροντα και οι οποίοι πόνταραν στην πτώχευση της χώρας» πρόσθεσε.
Είπε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση συμφωνίας, αλλά «την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί».

Ερωτηθείς αν μιλά για «ούτε τελεία πίσω από την 47σέλιδη πρόταση που έχουμε υποβάλλει» είπε «όχι, δεν είπα για την 47σέλιδη πρόταση. Μίλησα για την απόφαση που πήραμε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο και αποτελεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαπραγματευτικές, αν θέλετε, εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί μέσα, οι οποίες βεβαίως, δεν περιλαμβάνουν θέματα όπως είναι η φορολογία των νησιών».

Σχετικά με την αποστροφή του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήλθε η ώρα να πληρώσει η πλουτοκρατία», ο κ. Καμμένος είπε ότι «πλουτοκρατία είναι αυτοί οι οποίοι ως ιδιοκτήτες ακινήτων, αντί να έχουν τα ακίνητα στο όνομά τους και να πληρώνουν φόρο, όπως πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, τα έχουν σε κάποιες περίεργες offshore, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τίποτα. Αν δείτε στα νότια προάστια πάνω από το 30% των ακινήτων ανήκουν σε έναν - δύο εφοπλιστές, οι οποίοι δεν τα έχουν στο όνομά τους αλλά τα έχουν σε offshore εταιρείες. Αυτοί, βεβαίως και πρέπει να πληρώσουν».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν, αυτήν την στιγμή να μην υπάρχει έλεγχος στην διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς «από τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν τις τράπεζες και βγήκαν προς τα έξω χωρίς να υπάρχει απόδειξη για το εάν αυτοί πλήρωσαν ή όχι φόρο».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί ένας φόρος και να δοθεί ένα κίνητρο ώστε να επιστρέψουν όλα αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα»
«Το κίνητρο αυτό θα πρέπει να έχει δύο λύσεις. Η μία λύση είναι να πληρώσουν ένα φόρο άμεσα και να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η άλλη λύση είναι να τους κατασχεθεί το σύνολο της περιουσίας τους. Έχουν να επιλέξουν λοιπόν» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε πίσω».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έκανε λόγο για την ύπαρξη σειράς καταγγελιών που αφορούν επώνυμους εκδότες που έχουν χρησιμοποιήσει offshore για να μην πληρώνουν φορολογία και με τους ελέγχους να μην καταλήγουν ποτέ.

«Οι Έλληνες οι οποίοι έχουν βγάλει χρήματα πληρώνοντας τους φόρους δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα» τόνισε ο κ. Καμμένος.
Ανέφερε ότι απαιτείται και η συνεργασία της Ευρώπης προκειμένου να πληρώσουν εκείνοι που «λήστεψαν την χώρα, αλλά και την ΕΕ» και έφερε ως παράδειγμα την Γερμανία λέγοντας ότι «δεν μπορεί να προστατεύουν τον Χριστοφοράκο να μην λέει σε ποιους πολιτικούς τα έδωσε. Δεν μπορεί να εισπράττει το γερμανικό δημόσιο 67 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Rheinmetall για δωροδοκίες 62 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και να μην δίνουν όλα τα στοιχεία για να πάρει πίσω η Ελλάδα ένα μέρος των δύο δισεκατομμυρίων που πλήρωσε στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε στο όνομα των καλών σχέσεων με τις άλλες χώρες να ανεχόμαστε συμβάσεις οι οποίες είναι τριτοκοσμικές».

Είπε επίσης ότι «πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ των εξοπλιστικών συστημάτων δεν έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», την ώρα «που μιλάμε για 500 εκατομμύρια τα οποία θα γλιτώσουν από την εξαθλίωση το συνταξιούχο των 300 ευρώ».

Αναφορικά με την πρόταση Γιουνκέρ για μείωση των εξοπλισμών για το 2016, ο κ. Καμμένος είπε ότι κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης του προϋπολογισμού του Υπουργείου 'Αμυνας «περαιτέρω μείωσή του δεν υπάρχει», αλλά ο κ. Γιουνκέρ αν το επιθυμεί «να συνεργαστεί για να πληρώσουν εκείνα που χρωστούν οι εταιρείες που μέχρι τώρα «λάδωναν» και την ίδια στιγμή υπερτιμολογούσαν την Ελλάδα».

Έφερε ως παράδειγμα τις γερμανικές εταιρείες HDW και Thyssen διευκρινίζοντας ότι «η HDW έδωσε ως αντισταθμιστικό ωφέλημα τις εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά και εν συνεχεία τις πούλησε, δηλαδή πούλησε την ελληνική κρατική περιουσία στην άλλη γερμανική εταιρεία. Αυτά θα πρέπει να δει ο κ. Γιούνκερ. Πρέπει να δει μέσω ποιας τραπέζης στο Λουξεμβούργο πέρασαν αυτά; Πρέπει να δούμε τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ που έβαλαν «καπέλο» στον προϋπολογισμό του 2009».

Σόιμπλε συννεφιασμένος: Δύσκολο να τα βρούμε μέχρι τη Δευτέρα

Λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο μετά το τέλος τηςσυνεδρίασης των ΥπΟικ της ΕΕ, μετέφερε πως οι ομόλογοί του είναι δύσπιστοι ως προς την πιθανότητα επίτευξης σημαντικής προόδου μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί τη μόνη βάση για όποια λύση.
Επιπλέον, επεσήμανε πως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τέλος, σημείωσε πως εφόσον υπάρχουν καινούργια δεδομένα μπορεί να υπάρξει τηλεδιασκεψη του Eurogroup την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο το Eurogroup δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει στην κατοχή του της έκθεση των τριών θεσμών.

Ολάντ και Μέρκελ έκαναν μια "επισκόπηση της κατάστασης"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέβησαν σήμερα σε "μια επισκόπηση της κατάστασης" όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, έγινε γνωστό από πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι "οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο (σ.σ. κορυφής της ευρωζώνης) της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να "γίνει ό,τι είναι δυνατόν" προκειμένου να υπάρξει ένας "συμβιβασμός", προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας "αποτυχίας" των διαπραγματεύσεων.
Το τρέχον "πλαίσιο είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις", τόνισε ακόμη αναφερόμενος—πέραν του ζητήματος της Ελλάδας—στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες χωρίς να υπάρξει συμφωνία ή απόφαση και συγκλήθηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας.

-Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε άτυπη επαφή του με το πρακτορείο Bloomberg

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε άτυπη επαφή με το πρακτορείο Bloomberg έκανε τις παρακάτω αναφορές:

-Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα θα είναι θετική για την Ελλάδα.

-Η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.
-Μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

-Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

-Η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνση του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την θέση του. Τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline