Τρίτη 26 Μαϊου 2020  12:08:15

Αγκιστρωμένοι στην εξουσία οι ΑΝΕΛ. Βρήκαν νέα προσχήματα, μετά τον ΦΠΑ στα νησιά, τις περικοπές στο ΥΠΕΘΑ, τους νέους φόρους... Καμμένος τώρα: «Προϋπόθεση για τη συμφωνία το χρέος - παραμένουν οι κόκκινες γραμμές». Κύριο

Νέες εκδοχές και προϋποθέσεις ξεχνώντας τις παλαιές. Τις αμετακίνητες αρχές ότι δεν πρόκειται να ψηφισθεί μνημονιακός Πρόεδρος, ότι θα αντιταχθεί στον ΦΠΑ στα νησιά (που πρότεινε ό ίδιος ο Αλ. Τσίπρας...), τις μη περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (που έφτασαν τα 200 εκατ. ευρώ), τους νέους φόρους σε συνταξιούχους πολιτικούς και στρατιωτικούς κλπ.

Και βέβαια οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων, οι φορολογίες στις επιχειρήσεις κλπ. Οι βουλευτές και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνουν ότι καταλαβαίνουν.

Κατά τα άλλα επιμένουν στην υποτίμηση της νοημοσύνης των άλλων.«Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει και θεωρούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες, η κυβέρνηση τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πενταετής κρίση», είπε παρηγορητικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται απλώς η κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι θετική για τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με το θέμα του χρέους».

«Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματός του για τα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ που έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Αθήνα προκειμένου να υπάρξει αίσιο τέλος στις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις.

Στην κορυφή της ατζέντας των ΑΝΕΛ παραμένει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει τη Δευτέρα ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της έκπτωσης για τα νησιά «ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».

Κορυφαίο θέμα παραμένει, επίσης, το θέμα του χρέους με ενδεικτική τη δήλωση του βουλευτή Νίκο Μαυραγάνη να δηλώνει την Τρίτη ότι «για να ψηφίσω πρέπει να υπάρχει νομική δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline