Σάββατο 4 Ιουλίου 2020  04:12:06

«Ομαλότητα διαπιστώνει στην αγορά η περιφέρεια Αττικής» της κ.Ρένας Δούρου. Και ούτε μια.... παράβαση. Διαπιστώνονται... επάρκεια ειδών, κανονικές τιμές στην αγορά και ...ικανοποιητική λειτουργία της αγοράς. Κύριο

Επιπλέον, διαβεβαιώνει και υπόσχεται ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε τρόφιμα και καύσιμα, χωρίς να έχει προκύψει ούτε μία παράβαση. Ενδεικτικά δημοσιεύματα, που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Αττικής.

Επάρκεια αγαθών και ομαλότητα στην λειτουργία της αγοράς, διαπιστώθηκε κατά τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν την τελευταία εβδομάδα συνεργεία υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, -όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κ, Ρένας Δούρου-διενεργήθηκαν περισσότεροι από 900 έλεγχοι και τιμοληψίες, σε πάνω από 120 καταστήματα τροφίμων, πρατηρίων καυσίμων και υπεραγορών την ημέρα, προκειμένου να διαπιστωθούν και να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμόνισης τιμών σε βάρος των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι, ήταν συνεχείς και καθημερινοί σε ολόκληρη την αγορά της Αττικής και θα συνεχισθούν και τις υπόλοιπες ημέρες, και όσο χρειασθεί, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τονίζεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής.

Αρρυθμίες έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία της αγοράς από την τραπεζική αργία
«Καμπανάκι» από προμηθευτές: Ελλείψεις προϊόντων αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τις τράπεζες 

Αν δεν προχωρήσουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομίας, μέχρι Tρίτη, οι ελλείψεις στην αγορά θα αυξηθούν από Τετάρτη με Πέμπτη

Αρρυθμίες έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία της αγοράς από την τραπεζική αργία, ενώ οι καταναλωτές δείχνουν τάσεις να προχωρούν σε αγορές, εκτός από είδη πρώτης ανάγκης και διαρκή καταναλωτικά αγαθά και είδη πολυτελείας.

Αυτό δήλωσαν προμηθευτές, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως ανέφεραν, σύμφωνα με την αγορά, κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, έχουν περιορίσει την παραγωγή και δεν τροφοδοτούν τα σούπερ μάρκετ, ενώ ρολά έχουν κατεβάσει στο κέντρο της Αθήνας και καταστήματα μεγάλων οίκων-και μπορεί η τροφοδοσία να γίνεται από το στοκ που είχαν ήδη οι προμηθευτές, όμως, αν δεν προχωρήσουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομίας, μέχρι Tρίτη, όπως σημειώνουν οι προμηθευτές, οι ελλείψεις στην αγορά θα αυξηθούν από Τετάρτη με Πέμπτη.

Αν λυθεί το θέμα την Τρίτη, όπως αναμένεται, οι προμηθευτές θα τροφοδοτήσουν κανονικά την αγορά και πάλι, από Κυριακή με Δευτέρα. Κρέας, ζυμαρικά, γάλα, όσπρια και είδη προσωπικής υγιεινής, είναι στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών στις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, ενώ, όπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά τις τραπεζικές συναλλαγές, έχουν αυξηθεί οι αγορές σε κοσμηματοπωλεία, σε είδη τηλεπικοινωνίων και νέας τεχνολογίας ακόμη και σε είδη επίπλωσης.

Η αγορά τελεί σε αναμονή των εξελίξεων, καθώς στο επόμενο διάστημα, οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες αναμένεται να είναι θέμα που θα την απασχολήσει.

SOS ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
-Κλείνει κι άλλο η στρόφιγγα στην αγορά φαρμάκων

Πληθαίνουν οι «αρρυθμίες» στην τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα. Οι φαρμακαποθήκες εφαρμόζουν όλο και πιο ασφυκτικό «πλαφόν» στις ποσότητες σκευασμάτων που διαθέτουν στα φαρμακεία. Ορισμένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει να χορηγούν εμπόρευμα, καθώς το τηλέφωνο παραγγελιών δεν απαντά.

Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η κατάσταση, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεώδωρο Μητράκο. Του ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό, ενώ ο κ. Μητράκος τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας.
Η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

Για ένταση των προβλημάτων στην αγορά κάνει λόγο το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Σε επιστολή που έστειλε χθες στον υπουργό Υγείας αναφέρει ότι ?λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας? πληθαίνουν τα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline