Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020  11:49:27

Δύο ζοφερές προβλέψεις για τις εξελίξεις. K. Τασούλας: «Ο Τσίπρας δεν θα φέρει συμφωνία, πάμε για εκλογές τον Αύγουστο». Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας έχει κρυφή ατζέντα δραχμής και εξόδου από την Ευρωζώνη. Κύριο

«...Αν η απόφαση της κυβέρνησης είναι να φέρει συμφωνία, η ΝΔ θα παίξει ρόλο εγγυητή για να μείνει η χώρα στην ΕΕ. Αν όμως αναλάβετε την ιστορική ευθύνη και θέσετε τη χώρα εκτός Ε.Ε., θα έχετε και την ιστορική ευθύνη για το τι θα επακολουθήσει και στα εθνικά θέματα και σε όποια άλλη συμφορά θα υπάρξει στη χώρα από την άφρονα πολιτική σας...».

Εκλογές μέσα στον Αύγουστο προέβλεψε ότι θα υπάρξουν ο Κώστας Τασούλας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
«Ο Τσίπρας προκάλεσε εκλογές την ώρα που η χώρα ανάσανε γιατί ήξερε ότι η ανάσα για τη χώρα είναι ασφυξία για το ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ιωαννίνων.

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «επί πέντε μήνες αποφεύγει τη συμφωνία προσποιούμενος ότι την επιδιώκει» και πρόσθεσε:
«Στόχος του είναι η επιδείνωση της εικόνας της Ευρώπης στα μάτια του ελληνικού λαού ώστε όταν βγάλει τη "μάσκα" του ευρωπαϊστή, να "πείσει" όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχουμε συμφωνία και ότι πάμε σε εκλογές με το φανερό πλέον δίλημμα Ευρώπη ή καταστροφή με απολυταρχία» είπε ο κ. Τασούλας αποφεύγοντας να μπει σε εσωκομματικά θέματα.

-Γεωργιάδης: Εξαιρετικά επικίνδυνη και διχαστική η ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Σφοδρή αντιπαράθεση, με αφορμή την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο, είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 'Αδωνης Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού, εξαιρετικά επικίνδυνη και διχαστική, ενώ ο κ. Βούτσης αέφερε ότι ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη για μια έντιμη κοινωνικά και οικονομικά συμφωνία.

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε από τη πρώτη στιγμή κρυφή ατζέντα, αλλά έπαιζε ένα καλά οργανωμένο θέατρο. «Όλοι οι Έλληνες αγωνιούν σήμερα για το πώς θα ξημερώσει τη Δευτέρα για την Ελλάδα. Καλείται ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι είναι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Καλείται να πάρει την ευθύνη να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο επιστρέφοντας την Δευτέρα με μία συμφωνία. Πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά την ευθύνη που έχει στις πλάτες σας και να μην κάνετε τη χώρα Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Και συνέχισε λέγοντας:
«Μέσα στην Ευρώπη η κ. Λεπέν αποθεώνει το κ. Τσίπρα και δεν ντρέπεστε. Καμαρώνετε; Δεν ανησυχείτε που απέκτησε ως πολιτικό πρότυπο η κ. Λεπέν τον κ. Τσίπρα; Να σκεφτείτε που πάτε την Ελλάδα».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε:

«Αν η απόφαση της κυβέρνησης είναι να φέρει συμφωνία, η ΝΔ θα παίξει ρόλο εγγυητή για να μείνει η χώρα στην ΕΕ. Αν όμως αναλάβετε την ιστορική ευθύνη και θέσετε τη χώρα εκτός Ε.Ε., θα έχετε και την ιστορική ευθύνη για το τι θα επακολουθήσει και στα εθνικά θέματα και σε όποια άλλη συμφορά θα υπάρξει στη χώρα από την άφρονα πολιτική σας», δηλαδή σταδιακής αλλά σταθερής αποκοπής της Ελλάδος από την Ευρώπη.

«Είπατε τον κ. Βέμπερ εκφραστή άθλιων κύκλων. Για να πετύχετε όμως μια συμφωνία, θα πρέπει να ψηφίσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Βέμπερ ο επικεφαλής της πλειοψηφίας είναι ο άθλιος ακραίος των σκοτεινών κύκλων; Δεν καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική σας αυτή;» αντέτεινε στον κ.Βούτση ο κ. Γεωργιάδης

«Σχεδιάζετε τη ρήξη και για αυτό λέτε το αφήγημα σας για τους κακούς ξένους. Το 61-62 % που επικαλείστε, είπε ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Εκτός και αν τα γυρίζει τώρα ο κ. Τσίπρας και αν έχει δεύτερες σκέψεις και το ερμηνεύετε όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αυτό όμως έπρεπε να το πείτε πριν την κάλπη. Γιατί την Κυριακή, ο ελληνικός λαός είπε να φέρετε συμφωνία μέσα στην Ευρώπη και στο Ευρώ», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline