Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  21:32:42

Παν. Καμμένος: Σκληρά μέτρα κατά των βαρώνων της διαπλοκής και των καναλιών από σήμερα Δευτέρα. Τα εξήγγειλε ως επίσημη κυβερνητική γραμμή στη Βουλή ξημερώματα Σαββάτου. Κύριο

Συγκεκριμένα, πριν από την κρίσιμη, πανηγυρική (τραυματική για τον ΣΥΡΙΖΑ) ψηφοφορία των 251 βουλευτών. Ωστόσο χθες βράδυ-με αυτό το μήνυμα στο twitter τοποθετείται για τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο Πάνος Καμμένος.


«Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη ότι θέλουν τη συντριβή ΜΑΣ. ΩΣ ΕΔΩ».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (προέδρος ΑΝΕΛ). Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν φοβάμαι το Grexit. Δεν φοβάμαι την οποιαδήποτε απειλή την οποίαν εκστομίζουνε. Ένα μόνο φοβάμαι και το διατυπώνω δημόσια. Φοβάμαι τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο, το να χωριστούν οι Έλληνες την επόμενη το πρωί και αν χυθεί αίμα. Τέτοια ευθύνη στην πλάτη μου δεν μπορώ να αναλάβω! Δεν έχω αυτήν την λαϊκή εντολή! Δεν έχω το δικαίωμα να οδηγήσω την πατρίδα μου, όπως δεν έχει κανείς και καμία το δικαίωμα να οδηγήσει την πατρίδα μου στον εμφύλιο σπαραγμό.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Γιατί, αν συνεχίσουν να εκτελούν τις απειλές τις οποίες έχουν εκστομίσει, ότι δηλαδή την επόμενη μέρα θα κλείσουν οι τράπεζες εντελώς, θα κατασχεθούν τα χρήματα των Ελλήνων, θα πάνε τα collaterals και θα χρησιμοποιούν το αγγλικό δίκαιο για να δημευθούν τα σπίτια των Ελλήνων, πιστεύω, δυστυχώς, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να το υποστεί αυτό.

Μακάρι να πίστευα ότι υπάρχει μία πιθανότητα έστω και στις εκατό ο ελληνικός λαός να άντεχε αυτήν τη λύση και σας πιστοποιώ ότι θα την ψήφιζα. Πιστεύω, όμως, δυστυχώς ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να το δεχθεί. Και έχουμε αυτή τη στιγμή από την άλλη μεριά της μπαλάτζας να βάλουμε αυτήν ακριβώς την ευθύνη.
Η ευθύνη, όμως, αυτή δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε ότι αυτός ο λαός δεν χαμογελά με αυτήν τη συνθηκολόγηση. Οι Ασιάτες μπορεί να μην χαμογελούν ποτέ. Εδώ πέρα, όμως, κλαίει το σύνολο του ελληνικού λαού. Εδώ εξαθλιώνουμε τους αγρότες, εξαθλιώνουμε τους επαγγελματίες, εξαθλιώνουμε τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε, χτυπούν τη ναυτιλία! Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Τα μέτρα αυτά είναι πάρα πολύ σκληρά και είναι μέτρα τα οποία μία μόνο δυνατότητα υπάρχει...

..... Κάποιοι έχουν γίνει εντελώς αναίσθητοι από τέτοια μέτρα. Αλλά κάποιοι δεν είναι αναίσθητοι από αυτά τα μέτρα, πριν απ' όλα ο ελληνικός λαός.
Αυτά τα μέτρα, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο μόνος τρόπος να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν είναι με την προϋπόθεση ότι η λύση αυτή πρώτον θα φέρει αυτό που διασφαλίζει η απόφαση των Αρχηγών, τη διαγραφή του χρέους ή τη διαγραφή μέσω της επιμήκυνσης του χρέους.
Εννοώ ότι εάν πάει σε εκατό χρόνια το χρέος ήδη θεωρείται διαγραφή. Ένα μέρος του διαγράφεται.

Δεύτερον, είναι το θέμα που έχει να κάνει με το αναπτυξιακό πακέτο. Εάν δεχθούν οι αγρότες τόσο βαριά φορολογία, θα πρέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος του αναπτυξιακού αυτού πακέτου να πάει για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για να βοηθήσει την πρωτογενή παραγωγή, για τη βοήθεια στους μικρομεσαίους επαγγελματίες οι οποίοι θα πληγούν απ' αυτά τα μέτρα.

Και είναι ξεκάθαρο ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία αποτελεί προϋπόθεση τουλάχιστον για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η σαφής αναγραφή του θέματος του χρέους και του θέματος του αναπτυξιακού πακέτου. Αλλιώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε καμία τέτοια συνθηκολόγηση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση αυτή με αυτόν τον τεράστιο πόλεμο που δέχθηκε αυτούς τους πέντε μήνες κρατήθηκε και άντεξε.

Και οδηγεί σε μία λύση η οποία διώχνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πατρίδα μας. Αυτή η Κυβέρνηση με τον πόλεμο τον οποίο είχε, κατάφερε και πήρε μαζί της το 63% του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Αυτή η Κυβέρνηση παρ' όλο τον πόλεμο που είχε, κρατήθηκε και διασφάλισε με νομοσχέδια και κυβερνητικές αποφάσεις έστω μικρά πράγματα, τα οποία απάλυναν τον πόνο ανθρώπων οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα μνημόνια.
Είναι αλήθεια ότι αυτή η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα στη διαπραγμάτευση. Και οφείλω να ομολογήσω εδώ δημόσια στη Βουλή των Ελλήνων ότι ο Πρωθυπουργός, τουλάχιστον τις μέρες που ήμουν εγώ μαζί τους στις Βρυξέλλες, έδωσε ένα τιτάνιο αγώνα και ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν μαζί του, έναν αγώνα όμως άνισο.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Μπράβο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ο ελληνικός λαός από τη Δευτέρα, όμως, περιμένει και κάτι άλλο από εμάς, έστω και με αυτή τη συνθηκολόγηση. Δεν μπορεί από τη Δευτέρα και μετά να συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το σύστημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με αυτό το νταβατζηλίκι που είδαμε τους τελευταίους μήνες.
(Χειροκροτήματα)
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν εργολάβοι, που χειρίζονται δημόσια οδό, να δηλώνουν εισόδημα 357 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν οι επώνυμοι της λίστας Λαγκάρντ χωρίς να έχει πέσει βαριά φορολογία και δήμευση των περιουσιών τους. Δεν είναι δυνατόν να μην τα πληρώσουν οι φίλοι τους των διαπλεκόμενων συμφερόντων που κρατούσαν το πολιτικό σύστημα του χθες μέχρι τώρα όρθιο.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μένουν ατιμώρητοι όλοι εκείνοι που ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή σε εμάς να πληρώσουν ακριβά για την παραβίαση των νόμων, αλλά και του Συντάγματος της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο και το μήνυμα προς την Ευρώπη. Αυτά τα «ΟΧΙ», τα οποία σηκώθηκαν σε ταμπέλες την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ήταν μια μεγάλη νίκη της Ελλάδος, διότι έδειξαν ότι δεν είναι πανίσχυρος ο γερμανικός παράγων. Και η σημερινή παρέμβαση της Γαλλίας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της Γαλλίας έδειξε ότι το σχέδιο του Σόιμπλε να πετάξει την Ελλάδα με μια ανθρωπιστική βοήθεια έξω από την Ευρωζώνη δεν θα περάσει από αύριο το πρωί.

Αυτά είναι επιτυχίες της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και η ενότητα του Νότου. Είδαμε το Νότο να ξεσηκώνεται, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Είδαμε να ενώνονται δυνάμεις απέναντι στον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να θυμίσω σ' αυτούς τους συμμάχους μας, οι οποίοι επιμένουν να προσβάλλουν την Ελλάδα, ότι ο Ναπολέων είπε ότι καλύτερα να έχεις ένα γνωστό εχθρό παρά έναν εξαναγκασμένο σύμμαχο. Οι σύμμαχοι είναι σύμμαχοι με την ψυχή τους. Και οι συμμαχίες των λαών και οι συμμαχίες των εχθρών κρατών είναι συμμαχίες οι οποίες στηρίζονται πάνω στην πραγματική αλληλεγγύη.
Η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει. Και αντέχει ίσως και πολύ περισσότερα. Ένα πράγμα, όμως, δεν αντέχουν οι Έλληνες και δεν πρέπει να οδηγήσουμε την πατρίδα μας εκεί: το διχασμό.

Σε ένα μνημειακό επίγραμμα για τους πεσόντες της μάχης της Κοχίμα στην Ινδία το 1944 γράφει η πινακίδα: «Όταν πας στην πατρίδα, μίλησέ τους για μας και πες τους ότι για το δικό τους αύριο δώσαμε το δικό μας σήμερα». Πάμε απέναντι στη συνείδησή μας, πάμε απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχουμε, για έναν και μόνο λόγο, γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλίσουμε την Ελλάδα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι, ησυχία!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε, για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν τη Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίζουν να «τρέφουν» το τέρας της διαπλοκής των νταβατζήδων. Αυτό θα σταματήσει τη Δευτέρα το πρωί!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline