Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020  02:45:21

ΝΔ: Στηρίζουμε αναγκαστικά τα μέτρα της συμφωνίας. Όμως η επιλογή τους είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα προσωπικά. Κύριο

«....Επιλέχθηκε η πιο επώδυνη έως σήμερα συμφωνία για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή».

Σταθερά στην επιλογή εθνικής σωτηρίας και ευθύνης. Με πολιτική γενναιότητα αλλά και επίγνωση. Ηγετικός παράγοντας της ΝΔ τονίζει χαρακτηριστικά ότι
«Στηρίζουμε αναγκαστικά τα μέτρα της συμφωνίας . Όμως η επιλογή τους είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα προσωπικά.».

Μία πρώτη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και της συμφωνίας που επετεύχθη έκανε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με διευρυμένη σύνθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε το πρωί επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες την Κυριακή.

Ως συμπεράσματα από τη συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Επιλέχτηκε μια επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από ό,τι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή. Το τι συνέβη τον τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι. Τώρα προτεραιότητα ειναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, να αρχίσει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το τελευταίο εξάμηνο.

-» Είναι η ώρα να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές. Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής, συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

-Μάλλον σήμερα πριν έρθεί η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline