Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:50:35

Σαρκοζί: Ολάντ και Τσίπρας -Λένε και οι δύο ψέματα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρομοιάσει τον Φρανσουά Ολάντ με τον Γιώργο Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας το γνωστό προσωνύμιο «Ολαντρέου». Τώρα, ήταν η σειρά του Νικολά Σαρκοζί να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Nεολαίας του κόμματός του, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας επιτέθηκε στον Ολάντ λέγοντας πως μοιάζει με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αμφότεροι «λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία», όπως τόνισε δηκτικά.

Για να συμπληρώσει: «Έχουν την ίδια μέθοδο, να λένε ψέματα με κάθε τίμημα, να λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία». «Ο ένας ψεύδεται στους Έλληνες, ο άλλος ψεύδεται στους Γάλλους», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον Ολάντ πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «αδυναμία» απέναντι στο ΔΝΤ.
Όπως σημειώνουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η στάση του Σαρκοζί απέναντι στην ελληνική κρίση έχει περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες εβδομάδες: Αρχικά, κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή -λέγοντας πριν το δημοψήφισμα πως η Αθήνα ουσιαστικά «ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη»- αλλά στη συνέχεια, έπειτα από συστάσεις από τους συμβούλους του προφανώς, είδε έδαφος για «αποδεκτό συμβιβασμό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline