Τρίτη 26 Μαϊου 2020  22:49:40

Σκληρή αντεπίθεση Βενιζέλου: "Ο Τσίπρας είναι θρασύδειλος, χυδαίος και μικρός συκοφάντης. Κάλυψε τον Βαρουφάκη γιατί τον φοβάται". Κύριο

Νηφάλια και κάπως άτεχνη κριτική της ΝΔ για την συμπόρευση Τσίπρα- Βαρουφάκη και ποιές απορίες προκαλεί.

Εχει το μονοπώλιο της σκληρής-και επιτυχούς, δηλαδή με ευρύτερη απήχηση- αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα όταν προκαλείται όπως χθες. Και μάλιστα με κριτική πεπραγμένων άδικη και εμπαθή .Χρησιμοποιώντας επιθετικούς χαρακτηρισμούς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σε όσα είπε χθες στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τον χαρακτήρισε «θρασύδειλο, χυδαίο και μικρό συκοφάντη», ενώ σημείωσε ότι «κάλυψε τον Βαρουφάκη γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του».
Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Ο μοιραίος και θρασύδειλος κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να εμφανισθεί ποτέ στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτηση μου. Και εν τη απουσία μου όμως στη Βουλή, εμένα έχει πάντα στο μυαλό του και ορθά. Γιατί τον ενοχλεί οποίος αποδεικνύει τεκμηριωμένα ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Φτάσαμε δυστυχώς να θεωρείται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο άνθρωπος που καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου και υποδύεται τον πανίσχυρο πρωθυπουργό με 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ, στις πλάτες της αντιπολίτευσης.

Φτάσαμε να ακούμε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και υπεξαίρεσε πολιτικά το αντιφατικό και αυτοακυρωμένο 61,3% του «Όχι».

Καταντήσαμε ως χώρα να περιμένουμε να κριθεί η μοίρα μας στην κεντρική επιτροπή ή το συνέδριο ενός κόμματος, όταν απαιτείται εθνική ενότητα και συστράτευση.

Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του.

Και ορθώς αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη, που ούτως ή άλλως έχει προσωπικά, για τη ζημία που υφίσταται η χώρα μένοντας άλλα τουλάχιστον τρία χρόνια σε σκληρό μνημόνιο, πηγαίνοντας από πρωτογενές πλεόνασμα σε πρωτογενές έλλειμμα, από θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε ύφεση 4% το 2015. Έχοντας την ευθύνη για τη δραματική επιδείνωση της δυναμικής του χρέους και την νέα ανακεφαλαιοποίηση των ουσιαστικά κλειστών τράπεζων για να σωθούν όσες καταθέσεις έχουν απομείνει.

Και ακόμη δεν συνυπολογίσθηκαν τα παιχνίδια της δραχμής αυτούς τους έξι μήνες. Όλες οι διεθνείς κινήσεις νομισματικής κερδοσκοπίας που εξ αντικειμένου τουλάχιστον συνδέονται με την ελληνική υπόθεση.

Αντί λοιπόν να απαντήσει για τις τρέχουσες, τεράστιες, προσωπικές και μετρήσιμες ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε για πολλοστή φορά:

- Την επίθεση στο PSI, δηλαδή στο κούρεμα και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που μείωσε το εθνικό βάρος κατά 180 δις, δηλαδή κατά 100% του ΑΕΠ. Αντιλαμβάνεται ο δύστυχος τι υπέγραψε στις 12.7 για το χρέος; Καταλαβαίνει ότι τώρα θα γλείψει εκεί που ανοήτως εξακολουθεί και φτύνει; Έχει συνείδηση ότι ζητά τώρα κάτι πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που πήρε η χώρα το 2012 για το χρέος;
- Τις γελοιότητες περί υποβρυχίων, όταν ξέρει ότι το διαχρονικό σκάνδαλο των υποβρυχίων αντιμετωπίστηκε με υποδειγματικό τρόπο το 2010 για να διασώσει το δημόσιο δύο δις ευρώ που είχε καταβάλει χωρίς αντάλλαγμα και να πάρει την κυριότητα τεσσάρων σύγχρονων υποβρυχίων που ήσαν πεταμένα. Τώρα ας ρωτήσει δυο στενούς του συνεργάτες, την κα Κατσέλη και τον κ. Σαγιά, ας ζητήσει συγνώμη και ας υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δημοσίου στις εκκρεμείς διεθνείς διαιτητικές δίκες.
-Την παταγωδώς αποτυχημένη συνωμοσία που πήγε να στήσει το 2012, μαζί με γνωστά κυκλώματα, στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, εναντίον του μόνου ανθρώπου που αποδεδειγμένα δεν είχε καμία συμμετοχή και ευθύνη, αλλά μερίμνησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια που απέδειξαν τα μηχανήματα, διαψεύδοντας γελοίους ψευδόμενους σκευωρούς που έθεσε υπό την πολιτική του αιγίδα ο κ. Τσίπρας, αλλά βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οπότε θέλει να έρθει να μιλήσουμε στη Βουλή για αυτά και άλλα πολλά. Πρωτίστως όμως να έρθει ως αυτό που είναι, ως επικεφαλής μιας ανίκανης κυβέρνησης μειοψηφίας και να παράσχει τις θεσμικές εγγυήσεις που απαιτούνται προκειμένου να πορευτεί η χώρα και όχι το διχασμένο κόμμα του. Τέρμα ο αυτοδιορισμένος μεσσιανισμός της «πρώτη φορά αριστεράς» που δεν έχει ούτε πολιτικό ούτε ηθικό πλεονέκτημα. Απλώς έκανε τυχοδιωκτική πολιτική καριέρα λέγον. τα αντιμνημονιακά ψέμματα στις πλάτες της δικής μας ειλικρίνειας και του δικού μας αγώνα.

Νέα Δημοκρατία: Μετά την ομολογία Τσίπρα ανησυχούμε περισσότερο, γιατί ήταν τελικά αυτό το PLAN B.

Οι απαντήσεις που έδωσε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για το εναλλακτικό πλάνο που εκπονούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.Mάλλον χαμηλών τόνων , καλόπιστη ιδιαίτερα και χαλαρής μετριοπάθειας, χωρίς αυστηρή κριτική για το όλο φαινόμενο Βαρουφάκη και την συγκάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μάς είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β' για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά», τόνισε, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας σωρεία ερωτημάτων.

«Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β', που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί; Περιελάμβανε έφοδο στο Νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών; Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε;

Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας; Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια; Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο», επεσήμανε η Νέα Δημοκρατία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline