Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  04:46:03

Μεγάλη η δυσπιστία: «Από πού τον κρατάει ο Βαρoυφάκης; Γιατί τον κάλυψε απολύτως ο Τσίπρας;» Καθώς τρεις δικογραφίες εκκρεμούν σε Δικαιοσύνη και Βουλή. Κύριο

«Εγώ προσωπικά είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη να ετοιμάσει το plan B». Πλήρης κάλυψη και συγκάλυψη, αναδρομικά, σε όλες τις παρασκηνιακές δράσεις Βαρουφάκη από τον Ιανουάριο.

Πολλές είναι οι πρώτες εξηγήσεις και μαζί βαθιές απορίες « από πού τους κρατάει ο Βαριουφάκης». Γνώστης πολλών μυστικών και συνεργασιών εν κλειστώ, άνθρωπος εμπιστοσύνης και ανομολόγητων σχεδίων λχ. εξόδου από το ευρώ ή κλυδωνισμού από την Ευρωζώνη. Επιπλέον δράστης πιθανόν με μαγνητοφωνήσεις κρίσιμων συνεδριάσεων στο Μαξίμου(όπως φέρεται ότι έκανε στις Βρυξέλλες) και για ανομολόγητες μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο για δραχμικά "PLAN B".

Γι αυτό άλλωστε ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν αυτός ο οποίος πρώτος αποκάλυψε τον συνυπεύθυνο ρόλο του ίδιου του Πρωθυπουργού σε όλα όσα έκανε, μεθόδευε παρασκηνιακά, συζητούσε κρυφά(και μάλιστα να εμφανίζεται ως απλός....εντολοδόχος του Πρωθυπουργού). Τόσο ξαφνικές και μυστικές ώστε να τον καταγγείλουν οι μέχρι χθες στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού για αντιδημοκρατικά, ύποπτα και επιπόλαια εγχειρήματα, όπως οι Φίλης, Πανούσης κ.α.

Ώσπου ήλθε χθες στη Βουλή η ....υπερκάλυψη του Γιάννη Βαρουφάκη από τον Πρωθυπουργό αναδρομικά και για τλα πάντα στο παρασκληνιο και μάλιστα αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις ευθύνες για τις «αυθαίρετες και σκοτεινές» πράξεις του Βαρουφάκη. Εκ των υστέρων βέβαια, αλλά με τρείς κρίσιμες δικογραφίες σε Δικαιοσύνη και Βουλή, προς τις οποίες θεωρείται ότι ο Πρωθυπουργός παρεμβαίνει « αθωωτικά», δηλαδή σκόπιμα..

Ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ώρα του πρωθυπουργού» θέλησε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά σχετικά με το plan B της κυβέρνησης το οποίο επεξεργαζόταν ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Αποκαλυπτικές τρείς ομολογίες του Πρωθυπουργού και παραδοχές, που θα τις βρει μπροστά του στο μέλλον :

«...Σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ, κυρία Γεννηματά, δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο διαχείρισης εκτάκτου ανάγκης προφανώς και είχαμε και οφείλαμε να έχουμε. Θα έπρεπε να μας εγκαλούσατε σήμερα, εάν δεν είχαμε ή εάν δεν είχαμε αποπειραθεί να επεξεργαστούμε ένα τέτοιο σχέδιο.
Αντί, λοιπόν, να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο grexit στην ελληνική πλευρά, καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που προετοίμαζαν το grexit και όχι σε εμάς.

Ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τύπος βοά με ειδήσεις για την επεξεργασία σχεδίων grexit από τη μεριά των Θεσμών που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση. Γιατί απευθύνεστε στην ελληνική Κυβέρνηση; Έχετε Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απευθυνθείτε στην Κομισιόν. .......Αν λοιπόν, κυρία Γεννηματά, οι εταίροι και οι δανειστές μας προετοίμαζαν ή καλύτερα είχαν έτοιμο -και το δήλωναν αυτό και το δήλωναν ευθαρσώς, δημόσια!- ένα σχέδιο Grexit, εμείς ως Κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνες μας στο ενδεχόμενο που αυτή η απειλή, που κάποιοι θεωρούσαμε ότι δεν θα γίνει πράξη, θα γινόταν πράξη;

Όχι μόνο έπρεπε, όχι μόνο είχαμε το δικαίωμα, υποχρέωση είχαμε απέναντι στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στη χώρα να προετοιμαστούμε έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου....... Με ρωτάτε, λοιπόν, εάν εγώ είχα δώσει εντολή. Φυσικά, κυρία Γεννηματά. Αυτονοήτως είχα δώσει εντολή, προσωπικά, στον Υπουργό των Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος, αν δεν το έκανα. Αυτό για εσάς, ότι έδωσα εντολή επεξεργασίας ως σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την άμυνα της χώρας, είναι ένδειξη ότι επεδίωκα την έκτακτη ανάγκη;»

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΣΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ- ΣΥΓΚΑΛΫΨΗΣ

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσέλθει στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού», για να απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι εκκρεμεί παράλληλα η έναρξη της διαδικασίας στη Βουλή για τις συνολικά τρεις δικογραφίες σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, με τη μία να αφορά το plan B που σχεδίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ομάδα αποτελούμενη από πέντε προσωπικούς του συνεργάτες και θα πρέπει να ικανοποιήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός τον υπερασπίστηκε και πήρε πάνω του την ευθύνη για το χακάρισμα των ΑΦΜ και για το plan B.

Αλλά όχι μόνο. Ο κ. Τσίπρας αθώωσε τον κ. Βαρουφάκη για όλες τις κινήσεις του, ενόψει των μηνύσεων που έχουν φθάσει στη βουλή εναντίον του πρώην ΥΠΟΙΚ. Ο πρωθυπουργός έδειξε έτσι ότι δεν υπάρχει χώρος για καμία δικαστική διερεύνηση στη βουλή, ούτε για εξεταστική επιτροπή, και έβαλε φρένο σε όλα τα σενάρια για ποινικές ευθύνες του κ. Βαρουφάκη.

Φρένο Τσίπρα στην Κουτζαμάνη

Στη Βουλή διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, αναφορικά με τις ενέργειές του για το Plan B.
Σημειώνεται ότι έχουν διαβιβαστεί και άλλες μηνύσεις κατά του Βαρουφάκη, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη που αφορά τις ενέργειες του για το εναλλακτικό σχέδιο.

Παράλληλα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν για την υπόθεση σχεδιασμού εναλλακτικού σχεδίου για το νόμισμα από τον τέως υπουργό Οικονομικών.

Η έρευνα στρέφεται αποκλειστικά στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών μη πολιτικών προσώπων, που ενεπλάκησαν στο αποκαλούμενο "Plan B" που ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι σχεδίαζε για την περίπτωση που δεν εξελίσσονταν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Φρένο και στην Κατερίνα Σαββαϊδου για ΕΔΕ στο ΥΠΟΙΚ

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά έχει διατάξει και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαϊδου με αφορμή τα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του «software» της ΓΓΔΕ που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων.

Η ΓΓΔΕ διαβεβαιώνει ότι τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη διατάξει:

• κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους
• και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα..

Δευτερολογία και δικαιολογίες Τσίπρα στη Βουλή:

• Ο Βαρουφάκης έχει κάνει λάθη, μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι φοράει κακόγουστα πουκάμισα, ότι πάει διακοπές στην Αίγινα
• Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε για λαμόγιo, δεν έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος ΥΠΟΙΚ, δεν έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι όπως ο κ. Βενιζέλος
• Σήμερα ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά δίνει λόγο στη Δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ
• Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ψάχνουν για σχοινί
• Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του, κυρία Γεννηματά
• Εκλεγήκαμε με την εντολή να ξεφύγουμε από τα μνημόνια
• Μας κατηγορείτε γιατί θέλετε να στήσετε και δίκες
• Μας κατηγορείτε ότι είχαμε σχέδιο μυστικό για έξοδο από το ευρώ, σε κάποια μπουντρούμια μυστικά
• Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε;
• Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, όλο το παλιό σύστημα, όλα τα συστημικά ΜΜΕ λέγατε ότι στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ
• Καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες μάς λέτε;
• Οταν σοβαρευτούμε στη Βουλή, να γίνεται η συζήτηση με επιχειρήματα
• Είπατε ότι η ιδέα να υπάρχει μια βάση δεδομένων που θα έδινε στον κάθε πολίτη έναν κωδικό είναι μυστικό και σατανικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ
• Μα αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Και για το ευρώ είναι χρήσιμο
• Αυτό είναι το περιβόητο ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ;
• Τότε μας φέρατε εδώ για έναν αστείο λόγο
• Το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα το έφερνα εδώ να το ψηφίσουμε
• Τι παραπάνω έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ;

Τα επιχειρήματα της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

• Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι λειτούργησε με εντολή σας για το Plan B
• Ενδέχεται να υπάρχουν αδικήματα εναντίον του νομίσματος
• Η σιωπή σας είναι τουλάχιστον ανησυχητική
• Ποιά είναι η ανάμειξή σας, Τι τελούσε εν γνώσει σας τελικά;
• Ποιά ήταν η ομάδα που λειτουργούσε εν κρυπτώ;
• Πού αναζητούσατε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης;
• Μειώσατε και αποδυναμώσατε τη θέση της χώρας
• Ο Βαρουφάκης εξώθησε σε κλείσιμο των τραπεζών
• Ολο αυτό το διάστημα πατούσατε σε δύο βάρκες;
• Πόσο στοίχισε όλη αυτή η τακτική;
• Να καταθέσετε τα έγγραφα για τη λειτουργία της επιτροπής plan B

Τα νομικά βήματα εναντίον Βαρουφάκη

Παράλληλα έρευνα για το plan B Βαρουφάκη έχει ανοίξει και από την τακτική δικαιοσύνη καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος έχει ήδη διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις δυο μηνυτήριες αναφορές αλλά και στα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων.

Στην ερώτησή της η κυρία Γεννηματά ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει:

α) Ποιά ήταν (και τι περιελάμβανε) η εντολή που έδωσε στον κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία Plan B και με ποιό στόχο;

β) Ποιά ήταν ακριβής σύνθεση, ποιες οι ενδιάμεσες αναφορές και ποια η τελική έκθεση της «ολιγομελούς ομάδας» που το επεξεργαζόταν;

γ) Αν και σε ποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις-προτάσεις κατέληξε η εν λόγω Επιτροπή και πότε και πως του γνωστοποιήθηκαν;

δ) Ποιά ήταν η δική του αντίδραση σε αυτές;

ε) Αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίηση του Plan B και ποιες;

στ) Παραμένει κατά την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτος στόχος για την χώρα η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ και στην Ενωμένη Ευρώπη;»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline