Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022  07:02:55

Μετά τον Σόιμπλε, η ελληνική κρίση ενδυναμώνει την Α. Μέρκελ και το κόμμα της CDU. Πρωτιά και αυτοδυναμία, εν όψει των εκλογών του 2017, που θέλει να είναι υποψήφιος Καγκελάριος. Κύριο

Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει μεγάλη ευνοϊκή απήχηση στους Γερμανούς.

Πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία - και χάρη στους χειρισμούς στην ελληνική κρίση - βρίσκονται οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές ( CDU/CSU) με 43%, καθώς, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005, συγκεντρώνουν δύναμη ίση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά. Δεδομένο σοβαρό, που αφορά τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης από τη Γερμανία- μέσω Τρόικας και Βρυξελλών- και το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, που έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα και πολιτική αποδοχή. Θα κινηθεί δηλαδή μέχρι τις εκλογές του 2017-όπου η Καγκελάριος θέλει να είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία- στην ίδια « συνεπή» τακτική ελέγχου και σταδιακής εφαρμογής το τρίτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 24%, οι Πράσινοι 10% και η Αριστερά (Die Linke) 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 3% θα έμεναν εκτός Κοινοβουλίου

Πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία - και χάρη στους χειρισμούς της καγκελαρίου Μέρκελ στην ελληνική κρίση - βρίσκονται οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές( CDU/CSU) με 43%, καθώς, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005, συγκεντρώνουν δύναμη ίση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 24%, οι Πράσινοι 10% και η Αριστερά (Die Linke) 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 3% θα έμεναν εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι η δύναμη CDU/CSU οφείλεται αποκλειστικά στην 'Ανγκελα Μέρκελ. «Η Χριστιανική Ένωση οφείλει αυτές τις κορυφαίες επιδόσεις της στην Καγκελάριο. Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την 'Ανγκελα Μέρκελ,λόγω του ήρεμου τρόπου της και με την κρίση της Ελλάδας μπόρεσε, για άλλη μια φορά, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια», δηλώνει ο πολιτικός επιστήμων Γιούργκεν Φάλτερ, ενώ ο αναλυτής της Emnid Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε εκτιμά ότι η κ.Μέρκελ «παρουσιάστηκε κατά την κρίση της Ελλάδας στους Γερμανούς ως πολιτικός στον οποίο μπορείς να βασιστείς και σε δύσκολες καταστάσεις».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline