Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος και Κοτζιάς παριστάνουν τα λιοντάρια πατριωτισμού, ενώ τρώμε χαστούκια από Τουρκία, Σκόπια και Τίρανα. Αιχμηρές καταγγελίες από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Τασούλα. Κύριο

Γίνεται λόγος για γενικότερη υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο τους τελευταίους μήνες. Ο Κ. Τασούλας αναφέρεται σε προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από γειτονικές χώρες οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Επίθεση στην κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την νέα πρόκληση από τον αντιπρόεδρο της σκοπιανής βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Σε δήλωσή του ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας τονίζει πως η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, «προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας», δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για γενικότερη υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο τους τελευταίους μήνες και αναφέρεται σε προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από γειτονικές χώρες οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι δεν «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο. Έτσι, όπως σημειώνει, «έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής-επιθετικής μορφής».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς αποτελεί η ομιλία του αντιπροέδρου της Σκοπιανής Βουλής Α. Μιλόσοσκι ο οποίος μίλησε σε συμπατριώτες τους στο Οντάριο του Καναδά με φόντο τον χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο.

«Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε "κατανοητούς" εσωτερικούς λόγους. Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!», αναφέρει και προσθέτει πως τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών» και όπως υπογραμμίζει, η «πελαγωμένη» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ «οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Πέραν της γενικότερης υποβάθμισης του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο, τους τελευταίους μήνες οι προκλήσεις που δεχόμαστε από γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα χωρίς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο.
Έτσι, έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής – επιθετικής μορφής.

Πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είχαμε σε εκδήλωση στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ Α. Μιλόσοσκι μίλησε σε απόδημους συμπατριώτες του έχοντας ως φόντο στο βήμα το χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο!

Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε «κατανοητούς» εσωτερικούς λόγους.

Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!
Τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.

Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών. Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!»

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα