Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  05:20:36

Απειλές κομματικής πειθαρχίας. Βαγ. Μεϊμαράκης, απειλεί τους απείθαρχους βουλευτές στο ΝΑΙ με διαγραφή από τη ΝΔ. Νικ. Φίλης, καλεί τους απείθαρχους βουλευτές του ΟΧΙ να παραιτηθούν από βουλευτές. Κύριο

Και οι δύο δηλώνουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμα κόμματα για τις πρόωρες εκλογές, τις οποίες όμως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θεωρεί αναγκαίες αλλά αντίθετα προβληματικές για την πορεία του τόπου και της οικονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη για εκλογές αν χρειαστεί, όμως μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφή, εκτιμά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Αν υπάρξει παραίτηση και ζήτημα εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Πιστεύουμε όμως, πρώτον, ότι είναι καταστροφή, δεν είναι λύση. Και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί.

Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα των εκλογών με λίστα, ξεκαθάρισε ότι στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις. Ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στη ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «το παλαιό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη σωστό. Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών. Και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας».

Ακόμη, σχετικά με τη στάση της ΝΔ κατά την ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Μεϊμαράκης διεμήνυσε από τη Real News ότι «Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί», δηλαδή όποιος δεν ψηφίσει τη νέα συμφωνία και τα σκληρά μέτρα, που συμφώνησε η Κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές. Τη ψήφιση τους θεωρεί στήριξη της Ελλάδος για έξοδο από την κρίση και όχι στήριξη της Κυβέρνησης. Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι δεν υφίσταται κανένας εκλογικός αιφνιδιασμός. «Όλοι τις περιμένουν τις εκλογές. Υπάρχουν υπουργοί που τις προαναγγέλλουν. Ήδη δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας».

Νικ. Φίλης: Η συμφωνία μπορεί να έρθει νωρίτερα - Όποιος διαφωνεί παραιτείται από το κόμμα και τη θέση βουλευτή.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα συμφωνηθέντα χρονικά όρια, ενώ «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», ο κ. Φίλης κοινοβουλευτικός σημείωσε ότι «όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη».
Κάνοντας αναφορά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης, ο ίδιος ανέφερε ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε μάλιστα ότι εάν διαφωνούσε με «την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα», θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα.(και μάλλον να παραμείνουν μέλη και στελέχη της μειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ). Επιλογή, την ποία συνιστά να ακολουθήσουν οι οπαδοί του ΟΧΙ στη συμφωνία και τα νέα σκληρά μέτρα, που συμφώνησε η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Ακόμη, τάσσεται κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως σημειώνει, «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «πορεία προς το έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει δυνατότητες για την πολιτική αλληλοκατανόηση και τη συνθετική έκφραση των διαφορετικών απόψεων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline