Παρασκευή 10 Απριλίου 2020  20:37:08

Η Κυβέρνηση ακόμα κρύβει το πρωτοφανές μέτρο στην ιδιωτική Παιδεία όλων των βαθμίδων... Λάθος η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης των ιδιωτικών σχολείων, λέει ο Θεόδωρος Φορτσάκης, Κύριο

Παρασκηνιακά οι υπουργοί κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης, σε συνεννόηση με τον κ. Μπαλτά φέρονται να συζητούν σοβαρά το όλο θέμα. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα έχει ευνοϊκή απήχηση η βαριά αυτή φορολόγηση στα «σχολεία του πλούτου».

«Η ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ σε ποσοστό 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία αποτελεί μία ακόμη αλλαγή προς τη λάθος κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη επιβολή του ίδιου συντελεστή ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, σχολιάζοντας τις σχετικές πληροφορίες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μέτρο το οποίο, εάν υιοθετηθεί, θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, καθώς δεν έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική μελέτη.

Ενδεικτικά, ο κ. Φορτσάκης σημειώνει ότι χιλιάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό σχολείο και να καταφύγουν στο δημόσιο, αφού δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τα αυξημένα δίδακτρα.

Το δημόσιο σχολείο όμως, προσθέτει, είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την αιφνίδια αλλαγή, δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά αναμένεται ούτως ή άλλως να ξεκινήσει με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, αυτή η φορολογική επιβάρυνση θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, λόγω της συνακόλουθης συρρίκνωσης αυτού.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι η αναμενόμενη ενίσχυση των φορολογικών εσόδων θα αποδειχθεί φενάκη, καθώς το Κράτος θα στερηθεί πολύτιμα φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων, που θα μειωθούν δραματικά.

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μη ληφθεί αυτό το μέτρο, το οποίο θα αλλοιώσει το πεδίο της εκπαίδευσης» καταλήγει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline