Τετάρτη 8 Απριλίου 2020  07:35:22

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει συνεχώς προβλήματα, χωρίς να λύνει κανένα. Τα πάντα μετέωρα και αβέβαια. «Έχει φτάσει ο κόσμος στο αμήν με τον Τσίπρα», λέει η Ντόρα Μπακογιάννη. Κύριο

Αισιόδοξη για τη νέα πορεία της ΝΔ με επικεφαλής τον Ευαγ. Μειμαράκη, η πρώην υπουργός θεωρεί ότι έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος της αυτονομίας και ισχυρής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα σενάρια των εξελίξεων, όπως τα βλέπει...

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84 αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις κινήσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας οτι "πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ζούμε ένα θέατρο παραλόγου".

Παράλληλα, μίλησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για την δημιουργία μίας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και για τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

"Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουμε μια πραγματικότητα τρομακτικά δύσκολη, την ώρα που μας περιμένει μια απίστευτη φοροκαταιγίδα, την ίδια στιγμή ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται στο εάν κάποιος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα ή εάν είναι προεδρικός και στηρίζει τον κ. Τσίπρα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει φτάσει ο κόσμος στο αμήν και μαζί του, τα πολιτικά κόμματα που παρακολουθούν αυτή την κατάσταση είμαστε ανίκανοι να επιλύσουμε το παραμικρό πρόβλημα.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση, χωρίς να κινούμαστε.

Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά να τις κάνει τώρα, να κλείσει το θέμα.

Εάν πάλι δεν θέλει, να κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να πάρει από αυτή τη Βουλή πλειοψηφία -που θα ήταν το σώφρον, αλλά δεν τον βλέπω έτοιμο να το κάνει- και να κυβερνηθεί αυτή η χώρα.

Είμαστε επί 7 μήνες σε κατάσταση λίμπο", είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την δημιουργία μιας κυβέρνησης προκειμένου να διαχειριστεί έκτακτα δεδομένα, δήλωσε: "Όχι αυτό κανένας δεν θα το κάνει και κανείς δεν θα μετέχει.

Μιλάμε για μια κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον διετίας, η οποία θα στρωθεί να λύσει προβλήματα, να προσπαθήσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα να πείσει -αυτό είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας-, ότι χρειάζεται αλλαγή στο φορολογικό σύστημα και ότι πρέπει να μπούμε σε διαφορετικές λογικές.

Αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί από τον κ. Τσίπρα. Αυτό που παρακολουθούμε τώρα είναι μια κυβέρνηση που διαπληκτίζεται με την εσωτερική της αντιπολίτευση, μια συνεδριολογία, έχουν βγει τα μαχαίρια, μια πλειοψηφία η οποία έχει πάψει να είναι πλειοψηφία και είναι βαθιά διχασμένη και μια παραπαίουσα χώρα.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Να κάνουμε επιτέλους, με 6χρονη καθυστέρηση αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει από το 2010.

Η Ελλάδα δεν έχει την κουλτούρα της συνεργασίας, αλλά πλέον πληρώσαμε ένα υπέρογκο τίμημα για την έλλειψη αυτή.

Ουδείς δίνει το δικαίωμα σε καμία πολιτική δύναμη, για λόγους μικροκομματικού οφέλους ή εγωισμού, να μην δέχεται να δουλέψει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση".

Για μια κυβέρνηση συνεργασίας ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, είπε: "Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα την επιβάλλει με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η αυτοδυναμία αποκλείεται, αλλά και αυτά τα οποία ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας σήμερα, θα αποτελέσουν όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας κόσμος που έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το τέλος του λαϊκισμού, της αντιμνημονιακής ρητορικής.

Ο κόσμος θα δει τα πράγματα με μια διαφορετική ωριμότητα και έναν διαφορετικό ρεαλισμό. Δεν υπήρχαν γερμανοτσολιάδες και προδότες, υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν την πραγματικότητα και προσαρμόζονταν στα δεδομένα.

Πιστεύω ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν η μόνη λύση. Να βάλουμε τους καλύτερους".

Τέλος, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη: "Ο κ. Μεϊμαράκης έχει την πλήρη νομιμοποίηση να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές, του πιο πρόσφατα δημοκρατικά νομιμοποιημένου τμήματος του κόμματος, δηλαδή της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής.

Έχει το προσόν να μπορεί να συλλέγει αντί να διώχνει, έχει δυνατότητα επαφής με την κοινωνία ανοιχτή και ειλικρινή και τέλος, έχει την στήριξη όλων μας.
Εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη φάση έχει μια ηγεσία η οποία μπορεί να μαζέψει, έχει ένα κόμμα ενωμένο και έχει την δικαίωση μιας σχέσης όπου είπαμε αλήθειες, με όλα τα λάθη μας -που αναμφισβήτητα ήταν πολλά- και ταυτόχρονα την προοπτική μιας σοβαρής κυβέρνησης ενός ευρωπαϊκού κόμματος".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline