Τετάρτη 8 Απριλίου 2020  09:33:30

Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές, θα ηττηθεί και «σε χρόνο dt» θα γίνει πάλι «αντιμνημονιακός». Κύριο

Κάποιες παράλληλες προβλέψεις χθες από τον πρόεδρο της ΝΔ. Μεϊμαράκης: Αμετανόητος ο Τσίπρας - Μέχρι τις εκλογές θα εμφανιστεί αντιμνημονιακός.

«Εγκληματική» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την θέση που εξέφρασε χθες στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, ότι δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ότι ο Αλ. Τσίπρας θα είναι αντιπολίτευση και όπως τόνισε «σε χρόνο dt, θα γίνει ξανά αντιμνημονιακός».

Μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα Mega" η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η θέση ''ή εγώ ή κανείς'', σημαίνει ''ή εγώ ή νέες εκλογές'':
"Αυτό είναι το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;", αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη ευθύνης ενός πρωθυπουργού από αυτή τη θέση συμπληρώνοντας πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η Ελλάδα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία, "η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υβριζόμενα μέχρι πρότινος κρατήσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους".

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύτηκε χθες να εξηγήσει γιατί θέλει τις εκλογές αλλά κατέληξε ότι έχει εσωκομματικό πρόβλημα, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση με δυο μήνες capital controls.

"Ποιος πολιτικός σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα έλεγε έχω χώρα σε capital controls, έφερα μνημόνιο μου το ψήφισε η αντιπολίτευση, το υπέγραψα, θα το εφαρμόσω- αλλά δεν το πιστεύω- και όλα αυτά με άνεση σαν να μιλούσε στο σαλόνι του σπιτιού του και να μην αφορούσαν 11 εκατομμύρια Έλληνες, είναι πρωτοφανή πράγματα", σημείωσε.

Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36% "όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, σήμερα έχει υπογράψει μνημόνιο, δεν έχει συνομιλητή, δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται και την σοβαρότητα και αξιοπιστία που πληρώσαμε εμείς, σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε".

Επισήμανε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους και εξέφρασε την προσωπική της άποψη ότι "αν θα μπορούσαμε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό" καθώς εκτιμά ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να τα κάνει μόνο του και πως "την αλαζονεία του Τσίπρα την είχαμε και εμείς παλιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας".

Προέβλεψε ότι ο Αλ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές, θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και "σε χρόνο dt θα γίνει πάλι αντιμνημονιακός".
Για τον Β. Μεϊμαράκη είπε ότι έχει συσπειρώσει τους πάντες και είναι "εξαιρετικός", "κιμπάρης" και "ντόμπρος" αλλά και ότι "δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά", αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι "υπάρχει μια κριτική ότι καμία φορά λέει καμιά κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός", ωστόσο "ένας δεν έχει βρεθεί να τον κατηγορήσει ότι δεν σου λέει αυτό που σκέφτεται".

Για την διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού υπογράμμισε πως "αν είναι να διαπραγματεύομαι επτά μήνες και να καταλήξω εκεί κάποιο λάκκο έχει η φάβα" και υποστήριξε ότι "το αποτέλεσμα κρίνεις, πολιτικός κακός προθέσεων δεν υπάρχει".
"Προσήλθαν πιστεύοντας ειλικρινά ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, τους το είπαμε, δεν θέλανε να μας ακούσουν, σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει 40 δισ. ευρώ", κατέληξε.

Μεϊμαράκης: Αμετανόητος ο Τσίπρας - Μέχρι τις εκλογές θα εμφανιστεί αντιμνημονιακός

«Μέχρι να πάμε σε εκλογές ο Τσίπρας θα εμφανιστεί αντιμνημονιακός», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή που δίνει αυτή την ώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί πάμε αυτή την περίοδο σε εκλογές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως, αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή του συνέντευξη ρωτήθηκε πολλές φορές, ωστό δεν απάντησε. Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας είχε χαθεί 6-7 μέρες, ευτυχώς έχετε (σ.σ. στον Alpha) και την κυρία Νικολούλη...».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Μου φάνηκε αμετανόητος, δεν μπορεί να βρει τις απαντήσεις που απαιτούνται, γιατί μας πάει σε εκλογές αφού υπέγραψε τη συμφωνία;».

Για το μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε πώς να αισθανόταν ο κ. Τσίπρας τη στιγμή που την υπέγραψε και πρόσθεσε: «Τώρα τι λέει; Δώστε μου εντολή να αλλάξω την συμφωνία που υπέγραψα; Όπως το πάει, στο τέλος -μέχρι να γίνουν εκλογές- θα γίνει αντιμνημονιακός».
Οι εκλογές, όπως εξήγησε, ο κ. Μεϊμαράκης, πρέπει να έχουν το χρόνο τους για να εξηγηθούν τα ζητήματα που καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες.

«Πάμε να ζητήσουμε για κάτι που ψηφίστηκε σε μία μέρα, στις 14 Αυγούστου, και που πολύς κόσμος, επειδή ήταν και καλοκαίρι και έλειπε σε διακοπές, δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο καλείται να ψηφίσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε για τον κ. Τσίπρα: «Αυτός κυβερνάει όπως θέλει, με τις δικές μας ψήφους, όλοι το κατάλαβαν αυτό. Αναλαμβάναμε μεγάλο κόστος και βάρος, αλλά του λέγαμε να μην μας έχει στο τσεπάκι του, να μην είναι αλαζονικός, γιατί με 250 ψήφους μπορούσε να βρει ένα τρόπο να κυβερνήσουμε».
«Ο άνθρωπος 12 Ιουλίου είχε στο μυαλό του να κάνει εκλογές, ενώ σε εμάς έλεγε ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, για να τη φέρει τελικά στις 13 Αυγούστου» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Δεν έχει σχέση η πρωθυπουργία με τα εσωκομματικά» διευκρίνισε ακόμη και σημείωσε πως, αν λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές, θα κάνει κυβέρνηση «με ικανούς και άξιους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, δεν με νοιάζει καθόλου».

Η ΝΔ είναι «η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη που υπάρχει σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος, κάθε μέρα παραιτούνται, έφυγαν βουλευτές, ο γραμματέας, στελέχη, δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτια. Εμείς τις περιμέναμε τις εκλογές, είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Και συνέχισε: «Εγώ μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα για όσα έχει πει και όσα έχει κάνει και, αν θέλει να γραφτεί, μπορώ να του πάω και την αίτηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline