Δευτέρα 25 Μαϊου 2020  17:54:31

Γιατί δεν κατεβαίνουν στις εκλογές οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Γιώργος Παπανδρέου. Τι υποστηρίζουν. Εχθρικός μάλλον ο ένας προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγ. Μεϊμαράκη και εχθρικός ο άλλος προς το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη. Κύριο

Αλαζονική αφίσα του Λεβέντη: «Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κ@ς...». Και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του συγκεντρώνει πάνω από 3,5.

Σχόλια όχι πάντα ευνοϊκά, έχει προκαλέσει στα social media μία προεκλογική αφίσα της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εξαιτίας του συνθήματός της.
Σε αυτήν ποζάρει ο κύριος Λεβέντης, πάνω από τον οποίο εμφανίζεται η φράση: «Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κας. Αυτή τη φορά φρόντισε να φανείς Λεβέντης».

Το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου γιατί δεν θα κατέβει στις εκλογές

Το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα κατέβει, τελικά, στις εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως τα οικονομικά μέσα που διαθέτει το κίνημά του, δεν επιτρέπουν να συμμετέχει με αξιοπιστία σε μια τρίτη εκλογική μάχη (εννοώντας ως δύο προηγούμενες αυτή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 και το δημοψήφισμα).

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.
Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.

Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.

Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.

Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.

Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».
ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου

- Γιατί δεν θα συμμετέχει στις εκλογές ο ΛΑΟΣ. Οι αιχμές Καρατζαφέρη.

Την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Στις επικείμενες «προκατασκευασμένες» εκλογές οι συνθήκες είναι απαγορευτικές για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Οι σχεδιασμοί των υπερκείμενων των κομμάτων δυνάμεων, εξυπηρετούνται από «εύκαμπτους» και «Γουλιμήδες». Η άρνηση προσαρμογής σε ρόλους που απαιτούν ισοδυναμεί με CASUS BELLI. Πως και πότε θα αναμετρηθούμε μαζί τους, θα το επιλέξει ο λαός και εμείς. Ο καιρός –και η χώρα- έχουν γυρίσματα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline