Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020  07:41:06

Ζωή Κ. σε αλαζονική φάση: «Προσκαλώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ αναμέτρησης – Αν τολμάει ας έρθει απέναντί μου!» Οι αιχμές της για Τσακαλώτο, Δραγασάκη, Φίλη και τους πατέρα και γιo Παππά. Κύριο

Χυδαίο και ασεβές χιούμορ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συνεχίζει να την αγνοεί απολύτως.

Σε ντιμπέιτ αναμέτρησης και αλήθειας προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να εξηγήσει τι πραγματικά πέτυχε στη διαπραγμάτευση.

«Τον άκουσα κατάπληκτη να λέει ότι πετύχαμε. Τι πετύχαμε; Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος. Αν τολμάει, ας έρθει να κάτσει απέναντί μου» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ALPHA. Αποκαλύπτοντας τα θερμά πολιτικά αισθήματα, που τρέφει απέναντί του.
Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον τέως Πρωθυπουργό λέγοντας πως «σ' αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, τον διέλυσε ο πρόεδρός του». Ενώ τόνισε πως την αριστερή κυβέρνηση «την έριξε το Μαξίμου, όταν καρατόμησε τους κυβερνητικούς υπουργούς που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο».

Τα «Καρφιά» κατά Δραγασάκη-Τσακαλώτου

Το «γάντι» προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα πέταξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας τον να αναμετρηθούν σε τηλεοπτική μονομαχία προκειμένου να διευκρινιστεί ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση και τι κέρδισε η χώρα και οι πολίτες κατά τους επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό - θα μπορούσα να τον καλέσω και σε debate - να μας πει τι κερδίσαμε από το μνημόνιο. Τι κέρδισε η χώρα από την συμφωνία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε αγώνες με τους πολίτες με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας. Οι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις και σήμερα ακούμε έκπληκτοι τον κ. Τσίπρα να λέει ότι ότι κερδίσαμε πολλά. Τι κερδίσαμε ακριβώς;» είπε χαρακτηριστικά κατά την συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ για να προσθέσει: «Δεν πήραμε τίποτε συγκεκριμένο καμία δέσμευση για το χρέος. Αντίθετα υπάρχουν λεόντειες, εξουθενωτικές δεσμεύσεις για την χώρα έναντι των δανειστών - εκβιαστών».

«Την κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει καλά ότι την κυβέρνηση της Αριστεράς την έριξε το Μαξίμου όταν κατακρήμνισε όλες τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει φέρνοντας το μνημόνιο» συνέχισε για να κορυφώσει την επίθεσή της στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού: «Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως φαίνεται υπήρχαν στελέχη - με προεξέχοντα τον κ. Δραγασάκη που είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει αναλάβει ευθύνη που δεν εφαρμόστηκε το οικονομικό πρόγραμμα που ο ίδιος επιμελήθηκε - που τορπίλισαν τη διαδικασία χρησιμοποίησης εργαλείων που θα οδηγούσαν σε διαγραφή χρέους. Είναι αδιανόητο – θα πρέπει να το εξηγήσει και ο κ. Τσακλώτος – που υπογράφηκαν δεσμεύσεις νέων χρεών και πληρωμής των παλαιότερων χωρίς να ζητηθεί διαγραφή ή αναστολή πληρωμής τους».

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια είπε πως εκπορεύονται από τον κ. Τσίπρα και από τους στενούς του συνεργάτες μέσω «ΜΜΕ που εκπροσωπούν ό,τι πιο κίτρινο υπάρχει».

«Δεν επιτρέπεται ο κ. Τσίπρας να κάνει διαρροές και να λεει ότι "μου έτρωγαν το συκώτι η Ζωή και ο Λαφαζάνης"» σημείωσε για να παραδεχθεί ότι «εγώ όντως μπορεί να του έτρωγα το συκώτι γιατί επέμενα να χρησιμοποιηθούν εργαλεία για διαγραφή χρέους, να διεκδικηθούν οι γερμανικές οφειλές και οι απαιτήσεις έναντι της Siemens».

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε εκ νέου το ιστορικό της υπόθεσης με την επίμαχη δικογραφία που ο κ. Πάνος Καμμένος την κατηγορεί πως την «έθαψε». Τόνισε δε ότι υπάρχουν όλα τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν την «έθαψε» αλλά την επισήμανε στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να παρακινηθούν βουλευτές του κυβερνητικού μπλόκ και να καταθέσουν πρόταση εξεταστικής επιτροπής.

Απαντώντας σε φήμες και υπονοούμενα που διακινούνται από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ είπε: «Δεν είναι νονός μου ο κ. Κάντας. Ο κ. Κάντας είχε συμπαρασταθεί στον πατέρα μου όταν ήταν στην φυλακή γι' αυτό και υπάρχει φιλική σχέση με την οικογένειά μου» για να επισημάνει: «Οποιοσδήποτε, έχει οτιδήποτε να μου προσάψει ότι εγώ με την στάση μου και πρωτοβουλίες μου ευνόησα κανέναν;». Παράλληλα, επιχείρησε να ξεθολώσει το «νομισματικό στίγμα» των στελεχών που στηρίζουν την «Λαϊκή Ενότητα», απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε όσους ταυτίζουν το νεοσύστατο κόμμα με την δραχμή.

«Αποτελεί παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό να επιχειρείται να αναδεικνύεται ως πρόταγμα η νομισματική πρόταση. Κυρίαρχο είναι το δημοκρατικό» είπε για να προσθέσει: «Δεν είναι το νόμισμα κυρίαρχο της πρότασής μας αλλά το αίτημα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην νομισματική ένωση. Κυρίαρχο αίτημα είναι η αξιοβίωτη ζωή για όλους τους πολίτες. Αυτή την στιγμή η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε σκοτεινή και αβίωτη πολιτική για τους πολίτες».

«Υιοθετώ απολύτως τις θέσεις με τις οποίες ελέγχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά κόμμα Μαξίμου» συνέχισε για να κορυφώσει την επίθεσή της στους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα λέγοντας: «Οι περισσότεροι από αυτούς που διέλυσαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές και σήμερα τίθενται επικεφαλής ψηφοδελτίων».

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα και στον Νίκο Φίλη με τον οποίο είχε τις σφοδρότερες εσωτερικές συγκρούσεις λέγοντας «την ημέρα που ψηφίζαμε για το δημοψήφισμα ο κ. Φίλης ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξε στο ΑΤΜ της Βουλής για να κάνει αναλήψεις».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι εκλογές είναι σχεδιασμένες για να «εκκαθαρίσουν» την Αριστερά και πως η Λαϊκή Ενότητα «είναι μία υπό διαμόρφωση προσπάθεια για να κάνουμε αυτό που κάποτε δεσμευτήκαμε, αλλά κάποιοι το ξέχασαν».

Πίσω από τις επιθέσεις εναντίον μου οι πατέρας και γιός, Στέλιος και Νίκος Παππάς

Κατονόμασε επιπλέον ως υποκινητές των επιθέσεων εναντίον της τον Νίκο Παππά, τέως υπουργό Επικρατείας και τον πατέρα του Στέλιο. «Πίσω από όλες της επιθέσεις που δέχτηκα βρίσκονται άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα, κατονομάζοντας τους προαναφερθέντες» και πρόσθεσε: «Εγώ εμπιστευόμουν τον Αλέξη Τσίπρα, που μου έλεγε πως δεν υιοθετεί αυτές τις επιθέσεις». Υποστήριξε τέλος ότι ο τέως Πρωθυπουργός «ποτέ δεν με κατσάδιασε, γιατί δεν είχαμε τέτοια σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντοτε τους έλεγα πως τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν συνολικά».

Για τον νονό της

Αναφερόμενη στις διαδόσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, απάντησε: «Νονός μου είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, όχι ο κύριος Κάντας».
Παραδέχτηκε, πάντως, πως υπήρχε μία φιλική σχέση με την οικογένεια του κ. Κάντα.
«Έχει ο κύριος Καμμένος να μου προσάψει οτιδήποτε που δείχνει πως με τη στάση μου ευνόησα τον οποιοδήποτε; Ημουν η μόνη που δεν έθαβε δικογραφίες» τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: «Εγώ έκανα όσα έπρεπε, να μας πει ο κ. Καμμένος τι έκανε. Γιατί σκανδαλογεί με αυτόν τον ελεεινό τρόπο, μέσω ιστοσελίδων; Θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός».

Για Παυλόπουλο νέες ασεβείς και χυδαίες αναφορές: Αν δεν ήταν πολιτικός θα ήταν κωμικός

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμάκωσε την επίθεσή της κατά του προέδρου της Δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι η στάση που κράτησε ήταν «εξευτελιστική». «Του ζήτησα να πάψει την αντιθεσμική συμπεριφορά εναντίον μου, μέσω κύκλων. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν κωμικός. Δεν είχε το θεσμικό θάρρος να διαβιβάσει στους ομολόγους του την επιστολή που τους είχα ζητήσει. Αλλά κανόνιζε με τον κ. Γιούνκερ και τους δανειστές... εκλογές» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline