Δευτέρα 25 Μαϊου 2020  17:35:18

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανταποδίδει τα καρφιά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Ζωή ήταν δοτή στον ΣΥΡΙΖΑ», μπήκε καπέλο από παράγοντες, εκτός του κόμματος. Τον έπληξε αν και υπήρξε στενός συνεργάτης του πατέρα της. Κύριο

«Να ρωτήσετε πως έγινε βουλευτής και κατά πόσο είναι αυτή ή όχι δοτή στην πολιτική» δηλαδή τοποθετήθηκε στην Α' Αθηνών και εκλέχτηκε. ΟΙ άλλες απόψεις του για την πολιτική επικαιρότητα.

Τα «πυρά» που είχε εξαπολύσει εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για τον «δοτό Φλαμπουράρη πάνω από τον Σακελλαρίδη» στην Α' Αθήνας, που δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό προτίμησης σήμερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας. Άλλωστε προϋπήρξαν πολλές άλλες επικρίσεις του από τη Ζωή Κ. για θέματα πολιτικά και του ΣΥΡΙΖΑ, για να ακολουθήσουν οι μειωτικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Τελείως καταφρονητικοί.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε χαρακτηριστικά: « Η κ. Κωνσταντοπούλου, αυτή είναι δοτή και να ρωτήσετε πώς έγινε βουλευτής. Πού ήταν η παρουσία της; Πού την είχατε δει; Τι παρουσία είχε στο κίνημα;», διερωτήθηκε, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως είναι «50 χρόνια στο κίνημα αφιερωμένος. Ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός έκλεισε την εταιρεία του. Οι αντιστίξεις και οι συγκρίσεις αυτές έδωσαν λαβή για ποικίλα σχόλια στον χώρο της Αριστεράς και το βάθος των αιχμηρών καταγγελιών, όπως λχ. ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ευρέως γνωστή από το όνομα και την πολιτική δράση του πατέρα της, πρωτοεκλέχτηκε το 2012 χάρη στο όνομα και το πολιτικό κύρος του πατέρα της. Επίσης χάρη στην την κομματική και αρχηγική υποστήριξη από την Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι ούτε η κομματική της δράση και προσφορά ούτε η κοινωνική της προσφορά ήταν αξιοσημείωτη.

Ως αρχηγός του Συνασπισμού ο Νικ. Κωνσταντόπουλος και ο Φλαμπουράρης.
Με πλούσια συνδικαλιστική κι πολιτική δράση στο πανεπιστήμιο και την περίοδο της δικτατορίας ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, γεννημένος το 1942, έγινε δικηγόρος. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, συντάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, διατελώντας μάλιστα μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από το οποίο όμως διεγράφη το 1975 από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε ό,τι απεκλήθη η μεγάλη σφαγή (ταυτόχρονη διαγραφή πολλών μελών της Δημοκρατικής Άμυνας που προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν την ηγεμονία του Ανδρέα Παπανδρέου). Μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα και άλλους ίδρυσαν τη Σοσιαλιστική Πορεία της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος (1975-1979) και πήρε μέρος στη Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 1977 χωρίς επιτυχία. Έκτοτε, και μέχρι το 1989, ασχολήθηκε ενεργά με τη μάχιμη δικηγορία.

Έγινε ιδρυτικό και ηγετικό μέλος του κόμματος του Συνασπισμού το 1989 και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος (1989-1993). Στις εκλογές του 1990 εξελέγη μέλος του κοινοβουλίου ως βουλευτής Επικρατείας. Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού του Τζαννή Τζαννετάκη μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η ασυνήθιστη αριστερά-συντηρητική συμμαχία, συν το γεγονός ότι ο Κωνσταντόπουλος ήταν ένας από τους κατηγόρους κατά τις δίκες του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και προσωπικά ζητήματα, έκαναν τον Κωνσταντόπουλο στόχο σοβαρής κριτικής, ενώ η εφημερίδα Αυριανή προσπάθησε να τον εξευτελίσει τελείως. Όλα αυτά είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη δημόσια εικόνα του, ενώ ο χώρος της κεντροαριστεράς τον θεωρούσε προδότη και μισητό εχθρό του.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 η αποτυχία του Συνασπισμού να περάσει το ποσοστό του 3% και να εισέλθει στη Βουλή ήταν σχεδόν καταστροφική για το κόμμα. Η Μαρία Δαμανάκη, που ήταν τότε πρόεδρος του ΣΥΝ, παραιτήθηκε από τη θέση της, και ο Κωνσταντόπουλος εξελέγη αρχηγός του κόμματος στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού στις 19 Δεκεμβρίου 1993. Στις εκλογές του 1996 ο ΣΥΝ επανήλθε στο κοινοβούλιο με ποσοστό 5,2% πανελλαδικά, μια επιτυχία που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον Κωνσταντόπουλο. Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού τον Μάρτιο του 1996, από το 2ο Συνέδριο, και τον Ιούνιο του 2000 από το 3ο Συνέδριο του κόμματος. Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1996, του 2000 και του 2004. Τον Ιούνιο του 2004 ανακοίνωσε την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την εσωκομματική κριτική που δεχόταν. Ύστερα από το 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος (Δεκέμβριος 2004) νέος πρόεδρος του Συνασπισμού εκλέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος. Την περίοδο 1993-2004 ο Φλαμπουράρης υπήρξε στενός συνεργάτης του αλλά από τότε διατηρούσε οικογενειακές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πατέρα του.

Οι άλλες απόψεις Φλαμπουράρη: Σίγουρη νίκη ΣΥΡΙΖΑ-Πάνω από 4 μονάδες η διαφορά με τη ΝΔ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε πρώτο κόμμα» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, εκτιμώντας ότι η διαφορά με τη ΝΔ θα είναι πάνω από 4 μονάδες και ότι θα συνεχιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία των ΑΝΕΛ, για να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Ειδικότερα, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον Βήμα fm, είπε:
«Την επόμενη μέρα, τη βλέπω με μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία των ΑΝΕΛ, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία.

Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι δεν θα έχουμε συνεργασία και δεν θέλουμε να έχουμε συνεργασία με δυνάμεις, οι οποίες κρατάνε την ίδια πολιτική, η οποία οδήγησε τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα σε αυτή την καταστροφή. Αυτές που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, εάν συνεχίσουν να έχουν το ίδιο πρόγραμμα, πώς θα συνεργαστούμε; Εγώ ακούγοντας χθες την κυρία Γεννηματά, δεν κατάλαβα ότι μπορεί να συνεργαστούμε. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό που μετά τις εκλογές θα διαμορφωθεί.
Πάνω από 4 μονάδες (νίκη του ΣΥΡΙΖΑ) είναι η εκτίμησή μου εμένα. Θα υπάρχει και η στήριξη, άμα δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε πρώτο κόμμα».

Για το debate σχολίασε:

«Εγώ νομίζω ότι ξεκίνησε με την πρώτη ερώτηση (ο Αλέξης Τσίπρας), που ήταν λίγο μαγκωμένος, αλλά, κατά τη γνώμη μου, στην πορεία πήρε φόρα. Ιδιαίτερα μετά την 4η, 5η ερώτηση, κυριαρχούσε.
Για τον κ. Καμμένο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η συνεργασία, την οποία είχαμε για έξι μήνες, ήταν άψογη. Εγώ δεν θα έλεγα ποτέ, όμως, για λαθρομετανάστες.

Ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να κάνει τον μάγκα. Δεν είναι αυτά σοβαρά πράγματα. Το τι έχει πει για τον Τσίπρα, ούτε στα καφενεία δεν τα λένε αυτά. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος. Εγώ νομίζω κρίνεται από τον ελληνικό λαό».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline