Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020  01:27:53

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αμφισβητώ την προσφορά και την ηγεσία Μεϊμαράκη. Ηττήθηκε, όμως, η στρατηγική της συναίνεσης και της «πίεσης» για κυβερνητική συνεργασία με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Οδήγησε σε εξίσωση και σε αποχή. Κύριο

Κάποιες ευθύνες στους επικοινωνιακούς και πολιτικούς επιτελείς του Βαγγέλη Μειμαράκη για την ήττα της ΝΔ σε θέματα στρατηγικής επέρριψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θεώρησε από παλαιά ως αφελή την δήθεν στροφή στο κέντρο, που συνδυαζόταν με διαρκείς προσφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα... να δεχθεί να συνεργασθεί σε Κυβέρνηση της ΝΔ. Με την αφελή αυταπάτη ορισμένων, που διαψεύστηκε στις εκλογές ότι δήθεν ο Λαός ήθελε οικουμενική Κυβέρνηση, πολυκομματική συνεργασία, δικομματική Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες «αφελείς πολιτικά» ρητορείες. Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε χθες ότι ο Β. Μειμαράκης έδωσε σπουδαίο αγώνα και κράτησε όρθια την παράταξη στον εκλογικό αγώνα. Της εξασφάλισε αξιοπιστία , συσπείρωση και ενότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «ιστορική ήττα» και για ένα πολύ κακό αποτέλεσμα-μετά από 7,5 μονάδες διαφορά- από τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει το κόμμα, με μια άλλη στρατηγική πολιτική και επικοινωνίας. Βασίσθηκε κυρίως στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες απέδειξαν ότι είναι οριακής χρησιμότητας και αξίας εργαλεία πολιτικής ανάλυσης και μάχης.

«Το κόμμα κατάφερε να μείνει όρθιο κι αυτό το πιστώνω στον Βαγγέλη Μειμαράκη που καταφέρετε υπό μια έννοια να κρατήσει σε αντίξοες συνθήκες όρθια τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από την άλλη μεριά το κόμμα κατάφερε να πάρει λιγότερα από 200.000+ ψήφους από τις εκλογές του Ιανουαρίου όταν είχε ιστορικά χαμηλά», σημείωσε.

Παράλληλα κατέκρινε την πολιτική της συναίνεσης που ακολούθησε η Ν.Δ. απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «ηττήθηκε ξεκάθαρα η στρατηγική της εθνικής συνεννόησης που ήθελε να βάλει στο τραπέζι η Νέα Δημοκρατία, να βάλει πλάτη στον Τσίπρα».
Σημείωσε ακόμη ότι «το μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας, δεν πρέπει να το ψηφίσουμε, πρέπει να απέχουμε».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline