Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020  00:05:05

Πανελλήνιο φαινόμενο και ρεκόρ. Στα εννέα εκλογικά τμήματα της Εκάλης η ΝΔ συγκέντρωσε αυξητικό ποσοστό 68-71%. Μεγαλύτερο από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Κύριο

 Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 8,8%, αρκετά κάτω από τον Ιανουάριο. Το ίδιο περίπου ποσοστό το ΠΟΤΑΜΙ.

Μονοκομματισμός κυρίαρχος στα εννέα εκλογικά τμήματα της Εκάλης. Το άλλοτε δεύτερο σκέλος του κλασσικού διπολισμού, το ΠΑΣΟΚ έχει από χρόνια χάσει την τοπική του εκλογική επιρροή, κάποτε ανάμεσα στο 20-30%.

Πολύ περιορισμένα, συχνά κοντά στο μηδέν τα ποσοστά σε κάθε τμήμα για τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, η Ένωση Κεντρώων και 3-4 για τους ΑΝΕΛ. Μια-δύο ψήφοι για το Κόμμα Πειρατών, το ΕΠΑΜ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ-μλ κλπ.

Κατά τα λοιπά, στο ίδιο εκλογικό κέντρο η ΝΔ κερδίζει με συντριπτικά ποσοστά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκομίζει μόνο μερικές δεκάδες ψήφους.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Εκάλης. Ποσοστό ποσοστό για τη ΝΔ που έφτασε σχεδόν στο... 70%.

Δεύτερο κόμμα με 8,8%, το "Ποτάμι", ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 8,56%. Τον Ιανουάριο τα είχε πάει καλύτερα και στην Εκάλη και γενικά στα Βόρεια προάστια, από την προσδοκία κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.
Ιδου κι ο πίνακας...

ekali-ekloges

                     ekali-ekloges2

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline