Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020  07:57:16

Τελευταίες σταγόνες εξουσίες της Ζωής Κ. στη Βουλή. Συνεδριάζει από χθες η Επιτροπή εξωκοινοβουλευτικών για το «επονείδιστο» Δημόσιο Χρέος. Μακρά συνέντευξή της την Παρασκευή, με κάλυψη από το Κανάλι της Βουλής. Κύριο

Διαψεύδει τιε καταγγελίες ότι έχει καπαρώσει μεγάλο γραφείο στο κτίριο της Βουλής ως πρώην πρόεδρος. Χωρίς να το δικαιούται πλέον ως πρώην βουλευτής και μάλιστα με δική της απόφαση για τους προκατόχους της. Είχε ζητήσει την απομάκρυνση των γραφείων ακόμα και των πρώην Πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σημίτη. Να μεταφέρουν τα γραφεία τους σε άλλα κτίρια-εκτός Βουλής- όπου είναι τα γραφεία όλων των πρώην Προέδρων της Βουλής.

Όλα τα κόμματα έχουν απορρίψει το εγχείρημα της και δεν πήραν σοβαρά ποτέ το πόρισμα για το « παράνομο και επονείδιστο χρέος». Η ίδια όμως επιμένει. Ξεκίνησε χθες Τρίτη τις εργασίες της η Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία συνεχίζει να προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ελάχιστες πλέον μέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντα της προέδρου της Βουλής. Χωρίς να έχει εκλεγεί ούτε καν βουλευτής.

Η διαδικασία ξεκίνησε με κλειστή συνεδρίαση και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι ανοικτές και θα μεταδίδονται απευθείας από το κανάλι της Βουλής.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

• Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 12:30μμ – Δημόσια συνεδρίαση (αίθουσα Γερουσίας - Παρουσίαση του έργου της Επιτροπής και των εξελίξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της - Παρεμβάσεις από μέλη της Επιτροπής
• Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 (αίθουσα Γερουσίας) - Δημόσιες ακροάσεις (11:00πμ & 4:00μμ)
• Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου (αίθουσα Γερουσίας) - 0Συνέντευξη Τύπου (12:00μμ). Με μακρά διάρκεια, που θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής.
Σημειώνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει προαναγγείλει ότι θα καλέσει στην Επιτροπή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να αποκαλύψει, όπως είχε πει, πώς μπήκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο.
Κωνσταντοπούλου για το δημόσιο χρέος

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

-Παράλληλα, διέψευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό της γραφείο στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου-του διευθυντή της Βιβλιοθήκης- με την ιδιότητα της τέως Προέδρου της Βουλής.

Μέσω λογαριασμού της στο Twitter, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι πρόκειται για ψέμα: «Δημοσιεύματα του κίτρινου τύπου αναφέρουν ότι "η Πρόεδρος της Βουλής καπάρωσε σούπερ γραφείο στο Βουλευτήριο με θέα τον Εθνικό Κήπο". Ψέμα».

Σε δεύτερο tweet της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει: «Εκείνοι που άλλα λένε και άλλα κάνουν, δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με το ότι κάποιοι-ες άλλοι-ες τηρούν το λόγο τους και πράττουν ανάλογα».

Τα δημοσιεύματα ήθελαν το γραφείο της να βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της Βουλής και να έχει κατοχυρωθεί πριν ακόμη παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τώρα το αρνείται αλλά φαίνεται ότι είχε προβεί σε κάποιες προπαρασκευαστικές πράξεις, δηλαδή σε προετοιμασίες για νέο γραφείο ως βουλευτής του ΛΑΕ.

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής Ελένη Δρούλια ζητά να της επιστραφεί το κλειδί του ενός γραφείου της Βιβλιοθήκης, το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν μπορούν να εντοπίσουν» οι υπάλληλοι.

«Να μας επιστραφεί το κλειδί» ζητά η κυρία Δρούλια στην επιστολή που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση και έχει κοινοποιηθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και στον Φρούραρχο της Βουλής.

«Με μεγάλη μου έκπληξη, χωρίς καμία προειδοποίηση, συνεννόηση ή επικοινωνία, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, φτάνοντας το πρωί στο χώρο εργασίας μου μαζί με τους συναδέλφους, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε το κλειδί που ανοίγει το γραφείο 207 της Βιβλιοθήκης» αναφέρει η κ. Δρούλια. Επισημαίνει δε ότι «ανέκαθεν το γραφείο 207, εκτός από γραφείο του Διευθυντή Βιβλιοθήκης, αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο χώρο εργασίας της βιβλιοθήκης της Βουλής».

Οπως τονίζει φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, «το ασημένιο Ευαγγέλιο και το Κοράνιο στα οποία ορκίζονται και έχει ορκισθεί το Σώμα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ως σήμερα» αλλά και το αρχείο του διευθυντού της βιβλιοθήκης.

«Ουδέποτε από την Μεταπολίτευση ως σήμερα, η Βιβλιοθήκη κινδύνευσε να χάσει το γραφείο 207 το οποίο αποκαλεί «ορόσημο του χώρου και της αποστολής της» καταλήγει η κα Δρούλια και παρακαλεί να επιστραφεί το κλειδί του γραφείου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline