Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:36:03

Ο Βλ. Πούτιν ακραία προσβλητικός, ωμός και εχθρικός προσωπικά για τον Ερντογάν: «Οι Τούρκοι γλείφουν τον πισινό των Αμερικανών». Καμμία ελπίδα συνεννόησης με το σημερινό καθεστώς. Κύριο

Απαγγελτικός και ειρωνικός κατήγγειλε «ο Κεμάλ Ατατούρκ θα στριφογυρίζει στον τάφο του για την ισλαμοποίηση της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας».

Με πρωτοφανείς στην εχθρότητα τους, μειωτικές, προσβλητικές, ωμές και καταφρονητικές εκφράσεις, αναφέρθηκε στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να γλείψουν τον...πισινό της Αμερικής, ενώ υπογράμμισε ότι δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας.

«Αν οι Τούρκοι θέλουν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν ξέρω αν πράττουν ορθά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, κατά την ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου, ενώπιον περίπου 1.400 δημοσιογράφων, με το ακροατήριο να ξεσπά σε γέλια και...χειροκροτήματα.

Χαρακτήρισε εκ νέου «εχθρική ενέργεια» και «πισώπλατη μαχαιριά» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, από τουρκικό F-16 στην συρο-τουρκική μεθόριο με την αιτιολογία της παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά:

«Άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεν ήταν ατύχημα. Προσπάθησαν να το καλύψουν...Αν ήταν ατύχημα, ας σήκωναν το τηλέφωνο να δώσουν εξηγήσεις. Αντιθέτως η Τουρκία κρύφτηκε πίσω από το ΝΑΤΟ» σημείωσε και εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι μετά την κατάρριψη, η Άγκυρα επικοινώνησε με τις Βρυξέλλες και όχι με τη Μόσχα ως όφειλε, ενώ διερωτήθηκε:

«Τι έχουν πετύχει; Ίσως πίστεψαν ότι θα φύγουμε τρέχοντας από την Συρία; Αλλά η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα».
Όπως υπογράμμισε «είναι σχεδόν αδύνατο να διαπραγματευτεί κανείς με την Τουρκία, αφού η τελευταία δεν κάνει καμία κίνηση για την βελτίωση των διμερών σχέσεων» διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με την τουρκική ηγεσία.

Μάλιστα σημείωσε ότι «ο Κεμάλ Ατατούρκ θα στριφογυρίζει στον τάφο του για την ισλαμοποίηση της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας».
Σημείωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Σημείωσε ότι μόλις οι Σύροι αποφασίσουν να σταματήσουν να πολεμούν και ξεκινήσουν συνομιλίες, «δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους» και σημείωσε ότι τότε η Μόσχα θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική της δράση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline