Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:46:06

Το Δημόσιο χρέος, το ΔΝΤ και το χρέος της κ. Μιράντας Ξαφά.

Ο έκτακτος συνεργάτης μας Χρ. Μανίκας αναλύει και επισημαίνει μια ακόμα εμπαθή πολεμική κατά του Κώστα Καραμανλή και της διακυβέρνησης 2004-2009.

Στην 1-11-2017 η κυρία Μιράντα Ξαφά θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το πόνημα της σχετικά με το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη το οποίο για να σταματήσει να διογκώνεται απαιτεί να καταβροχθίζει χωρίς τέλος τα εισοδήματα και την περιουσία των Ελλήνων εδώ και 8 χρόνια. Το αδηφάγο χρέος δεν θα σταματήσει να μας φτωχοποιεί για μερικές δεκαετίες ακόμα εκτός και αν υπάρξει στιβαρή κυβέρνηση και συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που θα μας οδηγήσουν σε ανάπτυξη.

Έχουν γίνει πολλές μελέτες για το Δ. Χρέος και ασφαλώς θα γίνουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Η κ. Ξαφά προσθέτει και την δική της από την οπτική γωνία του ΔΝΤ στο οποίο έχει θητεύσει επί μακρόν. Το βιβλίο της δεν είναι όμως ένα από τα ίδια, αλλά έχει και πολιτική χροιά λόγω της σχέσης που είχε αρχικά με την ΝΔ, στη συνέχεις με την Δράση του Στέφανου Μάνου και τώρα της «εργολαβικής» δουλειάς που έχει αναλάβει ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στις συχνές του επισκέψεις στα δικαστήρια.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην ομάδα παρουσίασης του βιβλίου της κ. Ξαφά συμμετέχει και ο πρώην υπ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επίσης έχει εκδώσει ένα βιβλίο για το Δ. Χρέος μέσω του οποίου προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να εξωραΐσει την κατρακύλα της Ελληνικής οικονομίας επί των ημερών του. Το ρεπορτάζ μάλιστα επί του θέματος έφερε στην επιφάνεια το γεγονός ότι στο πάνελ της συζήτησης του βιβλίου είχε αρχικά κληθεί να συμμετάσχει και ο επίδικος κ. Γεωργίου, τον οποίο ωστόσο κατόπιν ωρίμου σκέψεως στη συνέχεια απομάκρυναν.

Το πολιτικό ένστικτο της κυρίας Ξαφά έχει ήδη εκδηλωθεί σε άρθρα εφημερίδων όπου για τα άσχημα Δημόσια οικονομικά των τελευταίων δεκαετιών και την διόγκωση του χρέους κατά την γνώμη της φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή. Στην διαχείριση της οποίας προσάπτει ορισμένες δεκάδες δις ευρώ σπατάλες και αβελτηρίες. Σημίτης και Παπανδρέου μένουν στο απυρόβλητο και διαφεύγουν της αυστηρής πένας της κ. Ξαφά. Ένα γεγονός παράδοξο όταν επί έτη «αγωνιζόταν» πολιτικά στο πλευρό της ΝΔ. Πως άραγε ερμηνεύεται αυτό;

Επειδή οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν το παρελθόν κάθε επωνύμου, είναι εμφανές ότι το «διευθυντήριο» πίσω από τις πράξεις της κ. Ξαφά είναι το ΔΝΤ. Το απλό γεγονός ότι επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου εδραιώθηκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και ότι είχαν υπάρξει διαβουλεύσεις Παπανδρέου με Ντομινικ Στρος Καν προτού αυτός γίνει πρωθυπουργός απαλλάσσει τον πρώτο από τις πολιτικές του «αμαρτίες». Το ΔΝΤ πρωτοστάτησε και χάραξε την σκληρή λιτότητα στη χώρα μας και εισέπραξε τα εξ αμάξης από τους Έλληνες φορολογούμενους. Είχε όμως και σημαντικότατη χείρα βοηθείας από τους ολίγους οπαδούς του. Ένας από αυτούς ήταν και ο κ. Γεωργίου ο οποίος ακόμα δεν έχει αποδείξει στα δικαστήρια πως μπορεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 από μονοψήφιο να φτάσει στο 16% και να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου που οδήγησαν στον ενταφιασμό κάθε ελπίδας των Ελλήνων για το αύριο.

Δεν αρκούν τα mea culpa του ΔΝΤ ούτε το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Πρέπει επίσης να υπάρχουν και άτομα με γνώση εντός των τειχών που θα προωθήσουν την αναγκαιότητα των συνταγών του ΔΝΤ στους χρεοκοπημένους. Η Ελλάδα είναι, ή εμφανίστηκε στα νούμερα να είναι, χρεοκοπημένη και έτσι να ακολουθήσει τις συνταγές της εσωτερικής υποτίμησης και κοινωνικής εξαθλίωσης που υπαγορεύουν οι δανειστές τύπου ΔΝΤ. Προπαγανδιστικός είναι κυρίως ο ρόλος της κ. Ξαφά η οποία φαίνεται να έχει πάρει την σκυτάλη από τον κ. Γεωργίου και έχοντας την στήριξη του κ. Παπακωνσταντίνου να μας πει πόσο φταίξανε οι προηγούμενοι, τις φιλότητες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και τελικά τις αναντικατάστατες υπηρεσίες που προσφέρει το άμεμπτο ΔΝΤ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline