Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:33:49

«Η ιδιοκτησία αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου..». Αιχμηρή παρέμβαση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ενάντια ξεσπίτωμα χιλιάδων Ελλήνων από την άθεη –μαρξιστική Κυβέρνηση. Κύριο

Επίμονες συστάσεις: "Να μην υπάρξουν νέοι άστεγοι, να μη βγουν οικογένειες στον δρόμο».


Βαθύτατα ευαίσθητο, κοινωνικό και ανθρώπινο μήνυμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, (τους οποίους ήδη έχει θωρακίσει με σκληρές διαδικασίες η Κυβέρνηση υπέρ των ξένων κερδοσκοπικών FUNDS) ώστε να διαφυλαχθεί η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση. Το κορυφαίο μήνυμα αυτό στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στη «Σχεδία», στο περιοδικό των αστέγων.

«Είναι βαθιά και αληθινή η επιθυμία μου να λυθεί το πρόβλημα της στέγης για όλους ανεξαιρέτως. Και ασφαλώς να μην υπάρξουν νέοι άστεγοι, να μη βγουν οικογένειες στους δρόμους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας ότι «στη σημερινή εποχή της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε, χιλιάδες αδελφοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς κατοικία, αφού, όπως ακούμε, αρκετά σπίτια θα κατασχεθούν με τους πλειστηριασμούς, λόγω των ανεξόφλητων δανείων. Πονά η ψυχή μας γι' αυτή τη νέα πραγματικότητα και ευχόμαστε να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται για τον ελληνικό λαό, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Προπαντός, να διαφυλαχθεί στο ακέραιο η συνοχή της κοινωνίας».

Σε μια βαθιά συμβολική κίνηση, τη χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία, και κυρίως αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση, αντιμετωπίζουν το ζοφερό φάσμα του πλειστηριασμού, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παραχώρησε -κάτι που πράττει σπάνια- μια συνέντευξη στο περιοδικό, του οποίου οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εκφράζει την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας για το δικαίωμα του ανθρώπου στη στέγη, σημειώνοντας ότι «για την Εκκλησία μας είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να έχει στέγη. Πιστεύουμε βαθύτατα στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα