Τρίτη 21 Μαϊου 2019  11:50:13

Μη αναστρέψιμη η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πληθαίνει η φθορά του Αλ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα. Η νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση. Κύριο

Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 11 μονάδες -Συγκεντρώνει 32%. Αξιοσημείωτες οι διαπιστώσεις για το Μακεδονικό. Υπέρ των συλλαλητηρίων τάσσεται και το 57% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ.Νέα δεδομένα, αιχμηρά για την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις και τους χειρισμούς τους στο Μακεδονικό. «Όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία σε δημοσκόπηση της Pulse και του Action24.

Το 65% υπέρ των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό. Κατά της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία.
Το 40% απαντά ότι «σίγουρα διαφωνεί» στη σύνθετη ονομασία, ενώ 19% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί», ενώ 18% δηλώνει ότι «μάλλον συμφωνεί» ενώ το 17% «σίγουρα συμφωνεί». Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Αντίθετο σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τάσσεται το 59% των πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης της εταιρείας Pulse για το κανάλι Action 24, τη στιγμή που το 35% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Ειδικότερα, το 40% απαντά ότι «σίγουρα διαφωνεί» στη σύνθετη ονομασία, ενώ 19% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί», ενώ 18% δηλώνει ότι «μάλλον συμφωνεί» ενώ το 17% «σίγουρα συμφωνεί». Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ενόψει του νέου συλλαλητηρίου της Κυριακής, συνολικά το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί «σίγουρα θετικά» (49%) και «μάλλον θετικά» (16%) τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το θέμα της ονομασίας. Το 23% των πολιτών κρίνει «μάλλον αρνητικά» (11%) και «σίγουρα αρνητικά» (12%) τα συλλαλητήρια, ενώ 12% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν «σίγουρα» και «μάλλον θετικά» τα συλλαλητήρια. Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «πολύ» ή «αρκετά σημαντικό» για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τους πολιτικούς ηγέτες, το 32% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση και λύση του ονοματολογικού, έναντι του 24% που δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα. 14% δηλώνει ότι εμπιστεύεται το ίδιο και τους δύο, ενώ 30% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

»Στο γκάλοπ της Pulse το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά

• ΝΔ: 32%
• ΣΥΡΙΖΑ: 21%
• Κίνημα Αλλαγής 9%,
• Χρυσή Αυγή 8,5%,
• ΚΚΕ 5,5%,
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
• Ένωση Κεντρώων 2%
• Λαϊκή Ενότητα 1%
• ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
• Πλεύση Ελευθερίας 1%
• Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 1%

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα