Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019  18:00:58

Στα δικαστήρια λύνουν τις βαθιές διαφορές τους ο κ. Novartis Hellas και η γραμματέας του Φρουζή, ή ....«Μάξιμος Σαράφης». Κύριο

Βαθύτατο προσωπικό μίσος, επεισόδια στη διακοπή συνεργασίας, αλληλομηνύσεις μεταξύ των δύο, με την άλλοτε έμπιστη (και όχι μόνο) γραμματέα να έχει μεταβληθεί σε μάρτυρα κατηγορίας και «βαθύ λαρύγγι» αποκαλύψεων της υπόθεσης.

Σοβαρή πηγή αποκαλύψεων η ίδια και ανάλογη συμπεριφορά με εκείνη της γραμματέως του κ.Χριστοφοράκου της SIEMENS. Μόνο που εδώ υπάρχει σκληρή αντιπαλότητα και τεταμένες σχέσεις, όταν απολύθηκε, απομακρύνθηκε μειωτικά από το αφεντικό της και πανίσχυρο αφεντικό της NOVARTIS κ, Κ. Φρουζή και αλληλομηνύθηκαν για κλοπές υλικών και στοιχείων από το ιδιαίτερο γραφείο, εκβιασμούς, συκοφαντίες κλπ.

Στα δικαστήρια λύνουν τώρα τις βαθειές διαφορές τους ο κ. Nonartis Hellas και η γραμματέας του Φρουζή, ή ....«Μάξιμος Σαράφης». Παράλληλα υπάρχουν οι καταθέσεις της γραμματέως στην ανακρίτρια κ.Τουλουπάκη, τις ποίες το περιβάλλον του κ. Φρουζή σχολιάζει ως «υπερβολικές και εκδικητικές»

Πάντως, τελικά δεν εμφανίστηκε χθες στα δικαστήρια η γραμματέας του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, με τον οποίο έχει σειρά δικαστικών αναμετρήσεων και μάλιστα με σκληρές κατηγορίες αμοιβαίως.
Η γραμματέας του πρώην ισχυρου άνδρα της Novartis είχε κληθεί να καταθέσει την ίδια ώρα στον εισαγγελέα Διαφθοράς και η άγνωστη δικηγόρος της πήρε αναβολή για τις 2 Νοεμβρίου του 2018, όπως ανέφεραν σήμερα δικαστικές πηγές.

Τη μήνυση εναντίον της Μ.Μ. είχε υποβάλει ο γιος του Φρουζή, Δημήτρης, για «απάτη με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση». Αλλά και από την πλευρά Φρουζή δεν εμφανίστηκε κανείς, αφού ο μηνυτής μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία, ενώ ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Φρουζής, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis δηλαδή, δεν μπορούσε να παραστεί αφού την ίδια ώρα ήταν ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Και το ερώτημα είναι πώς αποκαλύπτεται ότι η γραμματέας του Φρουζή είναι αυτή που έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αφού υποτίθεται ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας.

Μάλιστα, το όνομά της (Μαρία Μαραγγέλη) αλλά και η φωτογραφία της κυκλοφορούν στα ρεπορτάζ καναλιών και εφημερίδων.
Η δικηγόρος της κ. Μαραγγέλη, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι μια εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχει κατονομαστεί ως «Μάξιμος Σαράφης», προσκόμισε και το σχετικό έγγραφο όπου βεβαιώνεται ότι η κατηγορούμενη κλήθηκε να καταθέσει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα διαφθοράς.
Η υπόθεση αναβλήθηκε για το 2/11/2018.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΙΠΛΆ

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης θέτει τον εαυτό του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Helllas Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Συνοδεία των δικηγόρων του ο κ. Φρουζής -σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία - βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να παραστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που καλείται να αποφανθεί αν θα επικυρώσει ή όχι την εισαγγελική διάταξη με την οποία του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, ο κ. Φρουζής θα ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο να επικυρώσει την εισαγγελική διάταξη που του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, στέλνοντας έτσι το «μήνυμα» ότι ότι δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν προτίθεται να βρεθεί εκτός της Ελλάδας και ότι σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Αρνείται την κατηγορία της δωροδοκίας δια των συνηγόρων του , ο οποίος θέτει τον ευτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την άσκηση της δίωξης ο φάκελος για την υπόθεση Novartisβρίσκεται στα χέρια δυο ανακριτριών Διαφθοράς.

Σύμφωνα άλλωστε με τον κ. Παναγόπουλο, ο κ. Φρουζής δεν αντιλέγει, δέχεται τον συγκεκριμένο περιοριστικό όρο και συναινεί, δηλώνοντας την επιθυμία του να κληθεί προς απολογία από τη Δικαιοσύνη.

Μετά την άσκηση της δίωξης, εξάλλου, ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια δυο ανακριτριών Διαφθοράς, στη διακριτική ευχέρεια των οποίων έγκειται και το ενδεχόμενο της έκδοσης εντάλματος σύλληψης, δεδομένου ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δώσει από την πλευρά της το «πράσινο φως», επιτρέποντας μια τέτοια κίνηση.

Στην ερώτηση των εισαγγελικών αρχών εάν ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis είχε λόγους να διαφύγει στο εξωτερικό, η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε για «μεγάλο» λογαριασμό του κ. Φρουζή στην Ελβετία, αλλά και για γνωριμίες που διατηρεί με ισχυρούς ανθρώπους στο εξωτερικό, «που εξαιτίας της οικονομικής τους επιφάνειας θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να διαφύγει».

WHO IS WHO

Οκτώ χρόνια, από το 2007 έως το 2015, κατείχε ηγετικό ρόλο στη Novartis Hellas. Η πορεία του στο χώρο της Υγείας συνεχίστηκε στον ΣΦΕΕ, ενώ μετά άλλαξε τελείως «πορεία» και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην «Creta Farms», όπου έμεινε μέχρι και τον περασμένο Απρίλη.

Από το 1985 μέχρι σήμερα κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις, εντός κι εκτός Ελλάδας, σε εταιρίες όπως Vodafone, ΟΤΕ, L'Oréal, Promodes/Carrefour.
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είναι ο ιδρυτής της εταιρίας «Longevity Diet» που δραστηριοποιείται στον τομέα των βιολειτουργικών τροφίμων.
«Ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα»

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ' όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρία ουδέποτε συμμετείχα καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.
Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει», ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Φρουζή.

Στο facebook

Πιο «σκληρή» ήταν η δεύτερη αντίδρασή του, μέσω του λογαριασμού του στο facebook. «Οι στημένοι ψευδομάρτυρες και οι άθλιοι συνεργάτες τους, που "βρέθηκαν"/"ανακαλύφθηκαν" τις τελευταίες εβδομάδες (!), σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά δεν θα αφήσω κανένα να σπιλώσει τη μακρόχρονη επαγγελματική μου πορεία, όπου τίμησα και τιμώ τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τη χώρα μου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα