Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:02:49

Ο τρίτος Κώστας Αχ. Καραμανλής, αιχμηρός και ομιλητικός, αδειάζει Ευαγ. Αντώναρο, Δ. Παπαγγελόπουλο, Γιάννη Μπουτάρη. Κύριο

«Δικαίως υπέστη τις συνέπειες ο Αντώναρος... Αγουροξυπνημένος ο κ.Μπουτάρης, ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι πλέον Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ».

Την πεποίθηση ότι κ. Αντώναρος εκφράζει αμιγώς προσωπικές θέσεις και δικαίως υπέστη τις συνέπειες για όσα είπε για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, σημείωσε πως η κυβέρνηση μετά το συλλαλητήριο «έχει χάσει τη μπάλα».

Υπάρχει ένα πολιτικό κουτσομπολιό για τον ποιος εκφράζει ποιον» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Ο καθένας, πρόσθεσε, εκφράζει τον εαυτό του. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι εκφράζει τον τάδε πρώην πρωθυπουργό».

Για τον άλλοτε «καραμανλικό» Δημ. Παπαγγελόπουλο και όσα σχετικά γράφονται ο βουλευτής Σερρών υπεραμύνθηκε της στήριξης που παρέχει στον Κυρ.Μητσοτάκη ο τέως Πρωθυπουργός και ξαδελφό του και υπογράμμισε ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι πλέον Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και ότι σημαίνει αυτό.

Αναφορικά με τη διαγραφή Αντώναρου, είπε πως «πάντα μια διαγραφή είναι μία λυπηρή διαδικασία». Το θέμα, συμπλήρωσε, είναι πως «χρησιμοποίησε αρκετά βαρύ λεξιλόγιο και δικαίως υπέστη τις συνέπειες».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό, ο κ. Καραμανλής είπε πως η κυβέρνηση μετά το συλλαλητήριο «έχει χάσει τη μπάλα». Αν είναι, τόνισε, «ετερόκλητος όχλος και εθνικιστές όσοι διαδήλωσαν, ας το κρίνουν οι πολίτες».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε για να έρθει συμφωνία θα πρέπει τα Σκόπια να κάνουν ένα βήμα πίσω γιατί – όπως είπε – αυτοί είναι που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και να ανοίξει η ευρωπαϊκή τους προοπτική. «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καπηλεύονται τον όρο Μακεδονία».

Για δηλώσεις Μπουτάρη και Σκοπιανό

«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμη δείγμα υπερβολής του δημάρχου» και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπουτάρης «μας έχει μπερδέψει καθώς ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των δημάρχων να κάνουν εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό το μόνο που κάνει είναι εξωτερική πολιτική». «Με όλο τον σεβασμό, καλό θα ήταν ο κ. Μπουτάρης να ασχοληθεί με τα θέματα των δημοτών του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε τα περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Νίκος Γκάλης», «σουρρεαλιστικές και ακραίες δηλώσεις» που δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Εξωτερική πολιτική κάνει η κυβέρνηση και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που κάνει εξωτερική πολιτική δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρό είναι το συγκεκριμένο ζήτημα», υπογράμμισε. Είναι σαφές κατά τον κ. Καραμανλή ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης «είναι στην ίδια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Σκοπιανού».

Ερωτηθείς, δε, για το αν αυτές οι δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό όπλο από την άλλη πλευρά εναντίον της Ελλάδας, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος», ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ «δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης και καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε». «Η κυβέρνηση στο ζήτημα του Σκοπιανού έχει χάσει την μπάλα», είπε και σημείωσε ότι «επιθυμία της ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι θεωρεί «εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα ζητήματα να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία (στη Βουλή). Προϋπόθεση να έχουμε συμφωνία είναι να κάνουν τα Σκόπια ένα βήμα πίσω».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα