Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:49:07

Ικανοποίηση από ξεκάθαρη στάση Γιούνκερ, σε αντίθεση με τις ίσες αποστάσεις από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: «Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας. Την καταδικάζω..». Κύριο

Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με πρόεδρο τον Κώστα Πυλαρινό εναντίον ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για το θέμα των Ιμίων.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταδίκασε την Τετάρτη τη στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εντάσεις που έχει προκαλέσει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την πιο καθαρή και την πιο ισχυρή στήριξη εξασφάλισε η Ελλάδα από την ηγεσία της Ε.Ε. σε αντίθεση με την τακτική ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία και τις-υποκριτικές- παραινέσεις να βρουν μόνες τους λύσεις «οι δύο φίλες χώρες», που κράτησαν οι ΗΠΑ και ο ΝΑΤΟ. Εξίσου χλιαρή, μονομερή και άδικη στάση κράτησε και η «εγγυήτρια» Αγγλία στο ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα , για μια ακόμα φορά ο δοκιμασμένος φιλέλληνας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταδίκασε χθες Τετάρτη τη στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εντάσεις που έχει προκαλέσει με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τις επόμενες ευρωεκλογές, ο Ζ. Κλοντ Γιούνκερ κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο είπε: «Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας. Την καταδικάζω» Γνωστός επίσης για τις αρνητικές κρίσεις του για το καθεστώς Ερντογάν, την έλλειψη Δημοκρατίας και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, την αδυναμία της Αγκυρας να ενταθεί στην Ευρώπη και τη προσβλητική τακτική τους απέναντι σε κράτη και ηγέτες της Ευρώπης..

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε νέα προειδοποίηση προς την 'Αγκυρα ότι πρέπει να απέχει «από αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους, διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών». Η Επιτροπή έχει επισημάνει, επίσης, «την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».
Ενωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με πρόεδρο τον Κ. Πυλαρινό εναντίον ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για το θέμα των Ιμίων

Νέα πολιτική παρέμβαση κάνει η Ενωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της με την οποία στήριζε την κυβέρνηση για το θέμα της έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σήμερα στην ανακοίνωσή της η Ενωση κατηγορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την δήλωση που έκανε όσον αφορά το επεισόδιο στα Ίμια χαρακτηρίζοντας την δήλωση «χλιαρή και θλιβερή». Την συγκρίνει μάλιστα με την αντίστοιχη δήλωση που είχε κάνει η κυβέρνηση Μπους στην περίπτωση της Λισσαβόνας για το μακεδονικό που όπως λέει «κράτησε σε εκκρεμότητα μία επικίνδυνη ιστορική απάτη επί 27 χρόνια».

Μάλιστα στο τέλος η Ενωση των τέως βουλευτών διερωτάται αν το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για δεύτερη φορά μετά το 1974 «να μας πουλήσει» και κλείνει την δήλωση της με την φράση «Έλληνες γρηγορείτε».
Ολόκληρη η δήλωση της ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών έχει ως εξής:

deltiotypou990

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα