Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:08:30

Πάλι η κατεψυγμένη εξαγγελία. Από τα 4 έτη η υποχρεωτική δίχρονη φοίτηση στα νηπιαγωγεία. Κύριο

Ελάχιστα φαίνεται να έχουν γίνει για την αναγκαία υποδομή σε νέους χώρους, διδακτικό προσωπικό κλπ στα δημόσια και δημοτικά νηπιαγωγεία.

Για μια ακόμη φορά η διαρκής εξαγγελία δήθεν φιλολαική από το Υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτως υπουργών και υφυπουργών, που πάει από αναβολή σε αναβολή τα τελευταία δύο χρόνια. Και εάν τελικά υλοποιηθεί θα γίνει αυτό με μεγάλη προχειρότητα και ελλείψεις. Στη θέσπιση της σταδιακής υποχρεωτικής δίχρονης φοίτησης στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών προχωρά το υπουργείο Παιδείας, με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο σ/ν για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στα χαρτιά δηλαδή.

Ελάχιστα πάντως φαίνεται να έχουν γίνει από το Υπουργείο αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αναγκαία υποδομή σε νέους χώρους, διδακτικό προσωπικό κλπ στα δημόσια και δημοτικά νηπιαγωγεία.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη διάταξη του σχεδίου νόμου, η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα, ενώ για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα