Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020  01:24:56

Υποψίες ότι θέλουν να μας ταπεινώσουν οι Τούρκοι με τους «δύο Έλληνες του Εβρου». Ενήμερος για τα πάντα ο Τ. Ερντογάν. Κύριο

Στην Τουρκία για τη δίκη οι γονείς των 2 στρατιωτικών -Ανησυχία για τη στάση Ερντογάν, που διακατέχεται από το σύνδρομο των οκτώ πραξικοπηματιών δεν εξέδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη. Και ο οποίος με ευκολία διαβλέπει συνωμότες, κατασκόπους και εχθρούς κατά χιλιάδες.

Την Δευτέρα θα κριθεί στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης η τύχη των στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ενός υπαξιωματικού και ενός ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Εβρο στη διάρκεια στρατιωτικής περίπολου την Πέμπτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός και ένας λοχίας, παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη για όλο το Σαββατοκύριακο και ελπίζεται ότι αφού δικαστούν αύριο, Δευτέρα, για την κατηγορία της παράνομης εισόδου θα μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος του επαναπατρισμού τους χωρίς περαιτέρω επιπλοκές. Εάν δηλαδή δεν υπάρξουν καθυστερήσεις και σκόπιμες εμπλοκές με διαταγή της Άγκυρας στην κατευθυνόμενη στρατιωτική Δικαιοσύνη με ενστάσεις, νέες ανακρίσεις, συμπληρωματικές μαρτυρίες ώστε η όλη υπόθεση να καθυστερήσει και να περιπλακεί Να ταπεινώσει συνολικά Ελλάδα και Ελληνες, Το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών οι οποίοι είναι οι Άγγελος Μητρετώδης, 25 ετών, υπολοχαγός Μηχανικού και Δημήτρης Κουκλάτζης, λοχίας Μηχανικού. Υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι».

Ελληνική πλευρά: χαμηλοί τόνοι και καλές ελπίδες

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αποφύγει τον συμψηφισμό των Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στον Έβρο με άλλα ανταλλάγματα, όπως την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών, εξέφρασε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
«Πιστεύω και ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές τους διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:
«Αν ήταν άλλες οι καταστάσεις με την γείτονα χώρα θα ήταν το θέμα πιο υποβαθμισμένο».
«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:
«Εμείς είμαστε μια ειρηνική χώρα και δεν θέλουμε κλιμάκωση των εντάσεων. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας»..

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από Τούρκους, στον Εβρο, θα βρεθούν στην Αδριανούπολη τη Δευτέρα, για να παραστούν στο δικαστήριο.
Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη πήγαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.
Εκεί, ρύθμισαν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη, προκειμένου να μπορέσουν παραστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, σε συνεννόηση με τις τουρικές αρχές, μεταφέρθηκαν πολιτικά ρούχα και χρήματα από την Ορεστιάδα στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτικά στο δικαστήριο, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Οι δύο Ελληνες δεν αποδέχθηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία. «Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του Αγγελος Μητρετώδης.

Ανησυχία για παρέμβαση Ερντογάν

Τη Δευτέρα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση και την τύχη που θα έχουν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί. Παρά όμως τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Αθήνας, εκφράζονται και ανησυχίες για το αν θα υπάρξει παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να συνδέσει με κάποιο τρόπο την εν λόγω υπόθεση με εκείνη των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα και την έκδοση των οποίων ζητά με επιμονή η Αγκυρα.
Αν το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί δεν επεκταθεί, τότε σύντομα θα λάβει τέλος η υπόθεση που τους αφορά. Ομως, αν προστεθεί και η κατηγορία για κατασκοπεία, κάτι που κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να συμβεί με παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, τότε το ζήτημα θα περιπλακεί και η ένταση θα κλιμακωθεί μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί απορρίπτουν κάθε σενάριο ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους, ή σύνδεσης των δύο υποθέσεων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline