Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019  14:04:35

Διψήφια πάλι η διαφορά σε δημοσκόπηση της φιλοκυβερνητικής αλλά και έγκυρης «Εφημερίδας των Συντακτών». Άνοιξε πάλι η ψαλίδα κατά δύο μονάδες. Κύριο

 Γενναιόδωρη και καλών ελπίδων καταγραφή για τις δυνατότητες επιρροής στα μικρά κόμματα και κινήσεις.

Μια ακόμα δημοσκόπηση, που μετά τις ανάσες 2-3 μονάδων που εισέπραξε-μόνο προσωρινά τελικά- ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω NOVARTIS, δείχνει ότι ξανάρχισε η κάμψη του και πάλι εξαιτίας των ελληνοτουρκικών, του ανασχηματισμού κλπ. Στην Τρίτη θέση βρίσκονται Το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνουν ποσοστό 13% (χάρη το νέο σύστημα καταγραφής προτίμησης για ψηφοφορία και όχι για παραδοσιακή καταγραφή μιας και μόνης προτίμησης)

Συγκεκριμένα, προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στην Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ( 34%- 24%), νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, για την φιλοκυβερνητική αλλά έγκυρη και αξιόπιστη « Εφημερίδα των Συντακτών», με την ψαλίδα να ανοίγει σε σχέση με τον Σφυγμό του Ιανουαρίου, όταν το προβάδισμα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτανε στις 8 μονάδες. Είναι φανερό ότι η ψαλλίδα άνοιξε και πάλι ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Ενδιαφέρον η καταγραφή της πιθανής συγκέντρωσης εκλογικού ποσοστού στα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα στα λεγόμενα « μικρά, τα περισσότερα εξωκοινοβουλευτικά σήμερα και στις νέες εκλογές» που βασίζεται στην αρχή της γενναιοδωρίας και των καλών ελπίδων. Κόμματα, τα οποία σε άλλες « μονοδιάστατες» δημοσκοπήσει δίνουν τελικά ποσοστά μόλις 2-1;% στα κόμματα αυτά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13%(μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό), στο 13% καταγράφεται και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά υποχωρεί κατά 1%, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στο 10% . Κατά το ίδιο σύστημα αμέσως μετά έρχονται η Ένωση Κεντρώων και η Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) με 6%και τέλος οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση με δυνητική επιρροή 5%.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα