Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020  06:48:13

Διψήφια πάλι η διαφορά σε δημοσκόπηση της φιλοκυβερνητικής αλλά και έγκυρης «Εφημερίδας των Συντακτών». Άνοιξε πάλι η ψαλίδα κατά δύο μονάδες. Κύριο

 Γενναιόδωρη και καλών ελπίδων καταγραφή για τις δυνατότητες επιρροής στα μικρά κόμματα και κινήσεις.

Μια ακόμα δημοσκόπηση, που μετά τις ανάσες 2-3 μονάδων που εισέπραξε-μόνο προσωρινά τελικά- ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω NOVARTIS, δείχνει ότι ξανάρχισε η κάμψη του και πάλι εξαιτίας των ελληνοτουρκικών, του ανασχηματισμού κλπ. Στην Τρίτη θέση βρίσκονται Το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνουν ποσοστό 13% (χάρη το νέο σύστημα καταγραφής προτίμησης για ψηφοφορία και όχι για παραδοσιακή καταγραφή μιας και μόνης προτίμησης)

Συγκεκριμένα, προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στην Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ( 34%- 24%), νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, για την φιλοκυβερνητική αλλά έγκυρη και αξιόπιστη « Εφημερίδα των Συντακτών», με την ψαλίδα να ανοίγει σε σχέση με τον Σφυγμό του Ιανουαρίου, όταν το προβάδισμα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτανε στις 8 μονάδες. Είναι φανερό ότι η ψαλλίδα άνοιξε και πάλι ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Ενδιαφέρον η καταγραφή της πιθανής συγκέντρωσης εκλογικού ποσοστού στα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα στα λεγόμενα « μικρά, τα περισσότερα εξωκοινοβουλευτικά σήμερα και στις νέες εκλογές» που βασίζεται στην αρχή της γενναιοδωρίας και των καλών ελπίδων. Κόμματα, τα οποία σε άλλες « μονοδιάστατες» δημοσκοπήσει δίνουν τελικά ποσοστά μόλις 2-1;% στα κόμματα αυτά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13%(μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό), στο 13% καταγράφεται και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά υποχωρεί κατά 1%, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στο 10% . Κατά το ίδιο σύστημα αμέσως μετά έρχονται η Ένωση Κεντρώων και η Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) με 6%και τέλος οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση με δυνητική επιρροή 5%.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline