Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021  09:34:52

Αδύναμα τα «νέα στοιχεία» από την Νovartis και τους Σαμαρά, Στουρνάρα, Σταικούρα, Λυκουρέντζο, Γεωργιάδη. Κύριο

Σίγουρα ένα από τα τρία βαθιά «λαρύγγια» η άλλοτε έμπιστη ιδιαιτέρα του επικεφαλής Μν. Φρουζή, με τον οποίο αργότερα αλληλομηνύονται και αλληλοκατηγορούνται με μίσος.-Οι δύο επιστολές Φρουζή και η νέα κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλπουπάκη στέλνει «αμελλητί» κάθε νέο στοιχείο, το οποίο προκύπτει από την ανάκριση της υπόθεσης Νovartis. Oπως τα χθεσινά νέα έγγραφα-στοιχεία,που δεν κρίνοντα-από πρώτη άποψη ιδιαίτερα επιβαρυντικά και με μεγάλες ενοχές-που προέκυψαν από την εισβολή των ανακριτών στην φαρμακοβιομηχανία και την κατάσχεση μεγάλου μέρους του αρχείου της.

Ετσι, στη χθεσινή συνεδρίαση προσκομίσθηκαν νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέρχονται από τους υπολογιστές στελεχών της Novartis μετά τις «εφόδους» της Εισαγγελίας διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο CD υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέκη» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018 και επιστολές της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές-μέλη της προανακριτικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν επίσης δύο επιστολές της Novartis με ημερομηνίες 2013 και 2014 προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις επιστολές της η Novartis οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «τυπικές» τα στελέχη της εταιρείας ζητούσαν να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Τυπική επιστολή για συνάντηση εκεί, όοως και σε άλλες προσωπικότητες της Ελλάδος και άλλων χωρών.
Ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε παραβρεθεί στο Φόρουμ ούτε το 2013 ούτε το 2014 όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ.

Η πρώτη επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό, έχει κοινοποίηση προς τους κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα και Αθανάσιο Μπούρα. Η δεύτερη επιστολή τον Ιανουάριο του 2014 προς τον Α. Σαμαρά έχει κοινοποίηση και στους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. Πηγές προσκείμενες στον πρώην Πρωθυπουργό μιλούσαν με απαξίωση για τα νέα στοιχεία στοιχεία αυτά και υποστήριζαν ότι πρόκειται για γελοιότητες από συμμορίες.

Επίσης στην κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικ. Κελέκη» φέρεται να αναφέρει ότι στα χαρτιά του Κ. Φρουζή βρήκε ιδιόχειρο σημείωμα του Α. Σαμαρά με τα δύο τηλέφωνα του Χρ. Σταϊκούρα. Στοιχείο το οποίο «φωτογραφίζει» και την ταυτότητα της προστατευόμενης μάρτυρος αφού αποδεικνύει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline