Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020  21:22:39

Συγκίνησαν το πανελλήνιο οι πονεμένοι γονείς του λοχία Κούκλατζη: «Θέλουμε να γυρίσει όχι σήμερα και αύριο, αλλά τώρα». Τι φοβούνται στο βάθος.. Κύριο

Φέρονται συντετριμμένοι από το γεγονός πως μετά την 31η Μαρτίου θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας Ανδριανουπόλεως με το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο.

Ζουν με τον φόβο να συνεχισθεί για πολλές εβδομάδες ακόμα η προφυλάκιση χωρίς συγκεκριμένα κατηγορία και για άδικη-νεφελώδη αιτία.

«Η αγωνία μας είναι ανείπωτη, κάθε στιγμή είναι ένας αιώνας».
Αυτό ανέφεραν, μεταξύ άλλων, με δάκρυα στα μάτια οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται για 16η ημέρα σε φυλακές της Αδριανούπολης μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη.
Οι γονείς του νεαρού στρατιωτικού, μιλώντας στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», είπαν χαρακτηριστικά: «Πρέπει να οπλιστούμε με ψυχραιμία και υπομονή για να είμαστε δυνατοί απέναντι στα παιδιά».

«Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό για να επιστρέψουν και τα δύο παιδιά», ανέφερε η μητέρα του Δημήτρη.
«Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας», πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας αυτό το οποίο της είπε κάποιος για το φωτεινό σπίτι της, ανέφερε ότι «για μένα το σπίτι μου είναι σκοτεινό γιατί μου λείπει ο Δημήτρης, θέλω να γυρίσει και ο Άγγελος».

«Θέλω να γυρίσει όχι σήμερα και αύριο, τώρα αν είναι δυνατόν», είπε με λυγμούς, ενώ απευθυνόμενη στις Τουρκάλες μάνες που στέλνουν τα παιδιά τους στο μέτωπο του πολέμου, είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι με καταλαβαίνουν για το πόσο δύσκολο είναι να είναι αιχμάλωτο το παιδί σου σε καιρό ειρήνης».
Οι πολίτες καταλογίζουν στην κυβέρνηση λάθος χειρισμούς στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Εν τω μεταξύ, οι κινήσεις της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα είναι ένα ακόμα σοβαρό θέμα που τη φέρνει απέναντι στην κοινωνία.
Όπως αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ενδεικτικό είναι πως το 51% αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» τις ενέργειες της κυβέρνησης και μόλις το 32% τις θεωρεί θετικές και μάλλον θετικές.

Οκτώ στους δέκα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των δύο στρατιωτικών, με το 62% να το θεωρεί ως πολύ σημαντικό.
Μόλις το 3% εκτιμά ότι το θέμα είναι λίγο ή ελάχιστα σημαντικό. Ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το 79% θεωρεί ότι πρόκειται για σημαντικό θέμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline