Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020  12:45:20

Ευκαιρία να ανακατευθεί πάλι στη Δικαιοσύνη βρήκε ο υπουργός Στ. Κοντονής. Θα εξετάσει, λέει, την αθώωση του μητροπολίτη Αιγίου-Καλαβρύτων για να πουλήσει προοδευτισμό. Κύριο

Θέση μας καλύτερα να αθωώνονται πάντα, όλες οι ακραίες ιδέες και απόψεις από τη Δικαιοσύνη, (χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις) αλλά όχι οι πράξεις και παράνομες συμπεριφορές.

Κι όμως στα κρίσιμα θέματα αυτά, του διαχωρισμού λόγων –πράξεων η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πράττει συχνά το αντίθετο. Με ανενόχλητους τους βάνδαλους και τους βομβιστές, τους αναρχικούς κατά της Αστυνομίας και κατά δημόσιων προσώπων και χώρων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ανακοίνωσε για σπουδαία ασχολία του ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα τα πρακτικά της δίκης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, για να ενημερωθεί για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης.

Για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτης Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, ενός νόμου ακραίου που καταδικάζει το φρόνημα, τιε ιδέες και τις ;απόψεις, όπως παλαιότερα ίσχυε το ' «Ιδιώνυμο» και η νομοθεσία κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Καμμία απλή διατύπωση ιδέας, ακόμα και φανατισμού- ολοκληρωτισμού, δεν πρέπει να καταδικάζεται και να διώκεται άλλο η οργανωμένη προπαγάνδα και το να παρακινείς συγκεκριμένα άτομα σε πρακτικές μίσους, μίσους κάθε είδους.

Όπως είπε ο υπουργός, η αθωωτική απόφαση τον.... ξένισε και γι'αυτόν τον λόγο θα ζητήσει τη Δευτέρα ενημέρωση. Σκοπός του να πουλήσει προοδευτισμό, μετά κάποιες διαμαρτυρίες της άλλης πλευράς, δηλαδή ομάδων ομοφυλόφιλων-λεσβιών ,που χρειάζονται ειδκή νομοθετική προστασία για την ιδιαιτερότητα τους ως... απολύτως φυσιολογική.

"Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι "η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα".

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί μήνυση για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο Αιγίου, που εξέτασε την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes, ο μητροπολίτης φαίνεται να ισχυρίστηκε πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος". Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν "τους ξεφτυλισμένους", αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους "εκτρώματα της φύσης".
Όπως αναφέρει το avmag που παρακολούθησε τη διαδικασία, ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»
«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».
Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως!

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline