Τρίτη 26 Μαϊου 2020  19:35:21

Ο Π. Πολάκης ξεσαλώνει πάλι κατά της Δικαιοσύνης, ενώ εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ τον καταγγέλλουν ότι τους πίεζε να ψευδομαρτυρήσουν στη Δικαιοσύνη. Κύριο

Νέα αρειμάνια πολεμική: "Εξεστέλιωσε πάλι το ΣΤΕ... -Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση...».

Η απόφαση που φέρεται να έχει λάβει το ΣτΕ και να ξηλώνει τις παράνομες επιβαρύνσεις και περικοπές σε ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους στον (απάνθρωπο και γεμάτο παρανομίες αντισυνταγματκές) νόμο του Γ. Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ προκάλεσε τριγμούς και αμηχανία στην κυβέρνηση. Οι περισσότεροι Υπουργοί και βουλευτές δήλωσαν αναμονή μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου και υποσχέθηκαν συμμόρφωση (για αναγκαστικές τροποποιήσεις-βελτιώσεις μίλησε ο ίδιος ο κ.Κατρούγκαλος). Μόνος ο αρειμάνιος υφυπουργός Υγείας , γιατρός και όχι νομικός ή ειδικός στο ασφαλιστικό και πλήρως αναρμόδιος ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης και της θεσμικής ανεξαρτησίας του ΣτΕ και του κύρους των αποφάσεών του. Καλυπτόμενος από τη βουλευτική του ασυλία. Το έπραξε όμως σε κακή συγκυρία χθες, ημέρα καταγγελιών εναντίον του για δικές του παράνομες μεθοδεύσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, για άλλη μία φορά η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της που δεν «αρέσουν» στην κυβέρνηση, εμφανώς αντισυνταγματικές και απάνθρ5ωπες κοινωνικά-οικονομικά, βρέθηκαν στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επιτέθηκε στο ΣτΕ.
«Εξεστελιωσε πάλι το ΣΤΕ... Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση!!!! Επι Σαμαρά -Βενιζέλου ΟΛΑ ήταν συνταγματικά βεβαίως,βεβαίως...», έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη: Καταγγέλλουν πιέσεις για να καταθέσουν ψευδή στοιχεία

Σε καταγγελίες κατά συνεργατών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προχώρησαν εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εκφοβισμό, αλλά και πιέσεις που δέχονται από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη, προκείμενοι να καταθέσουν ψευδή στοιχεία που θα εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες του αν. Υπουργού εναντίον πολιτικών του αντιπάλων.
«Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους να αφεθούν οι Εργαζόμενοι έξω από την πολιτική αρένα, αλλά δυστυχώς δεν μας σεβάστηκαν», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ολόκληρη η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ:
Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουμε δημόσια καταγγείλει ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί πίεση και εκφοβισμό από Μετακλητούς Συνεργάτες του κ. Πολάκη, αλλά και από την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του κ. Πολάκη εναντίον πολιτικών αντιπάλων του. Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους να αφεθούν οι Εργαζόμενοι έξω από την πολιτική αρένα, αλλά δυστυχώς δεν μας σεβάστηκαν.

Απευθυνθήκαμε στη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης στην οποία καταθέσαμε αδιάσειστα στοιχεία αναφορικά με παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τα τελευταία 3 χρόνια, με αποκορύφωμα τα παράνομα 8 εκατ. ευρώ που έλαβε για «υπηρεσίες» φύλαξης από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και το Υπουργείο Υγείας η εταιρεία security triple s.

Δυστυχώς, η Γενική Επιθεώρηση μέχρι σήμερα έχει κάνει το παν προκειμένου να μη διερευνήσει ούτε κατ' ελάχιστο τις απόλυτα στοιχειοθετημένες καταγγελίες μας, τα δε Μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου που έχει συστήσει η Γενική Επιθεώρηση συμπεριφέρονται απέναντι στους Εργαζόμενους περισσότερο καταχρηστικά ακόμα και από τους μετακλητούς του κ. Πολάκη, μεθοδεύοντας πολιτικές διώξεις την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά σκάνδαλα.

Αποκορύφωμα των ανωτέρω είναι η καταγγελία που μας κατέθεσε στις 10 Απριλίου συνάδελφός μας, με την οποία ζητάει την προστασία του Σωματείου καθώς ο ίδιος κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του στην Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Μέλη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου - που διερευνούν το καθεστώς απασχόλησης 23 ατόμων επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας - έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης της κατάθεσής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Πολάκη.

Χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα συγκλονιστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την έγγραφη καταγγελία του Συναδέλφου «...Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εν τέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές καθώς και έντονη τάση άμεσης φυγής από τον χώρο. Έτσι, εν τέλει υπέγραψα ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση...».
Αυτή η κατάφωρη κατάλυση του Κράτους Δικαίου δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανένα μας. Οφείλουμε πρώτα από όλα ως πολίτες να μην συμβιβαστούμε και να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline