Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  19:58:35

Γενναιόδωρος τώρα ο Υπουργός κ.Ν. Τόσκας υπόσχεται (για τρίτη φορά...) οκτακόσιους αστυνομικούς για περιπολίες και προστασία στα νότια προάστια. Κύριο

Χλευαστική η ΝΔ για την μετακίνηση των 800 αστυνομικών: «Καλώς τους κι ας άργησαν».

«Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με... σκωπτικό τρόπο σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία την τρίτη κατά σειρά εξαγγελία της κυβέρνησης σχετικά με την μετακίνηση αστυνομικών από την προστασία προσώπων στους δρόμους και στις γειτονιές.

«Καλώς τους κι ας άργησαν» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Για τρίτη φορά, από το 2015, η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία προσώπων, στους δρόμους και τις γειτονιές. Οι δύο προηγούμενες εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα.

Προφανώς, η Κυβέρνηση την ξαναθυμήθηκε, μετά την πρωτοβουλία τη Νέας Δημοκρατίας να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών της δικής της φύλαξης. Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του. Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σήμερα για την προστασία του Πρωθυπουργού και κάθε κυβερνητικού στελέχους».
Τι ζήτησε ο δήμαρχος Γλυφάδας από τον Νίκο Τόσκα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, είχαν σήμερα το πρωί οι Δήμαρχοι της νοτίου Αττικής.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα γόνιμο και εποικοδομητικό και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να συναντηθούν εκ νέου σε ένα μήνα, για να επανεξετάσουν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση.

Ο κ. Παπανικολάου, που συμμετείχε στη συνάντηση μαζί με την Αντιδήμαρχο Διοικητικού Αναστασία Πατεράκη, στην τοποθέτησή του, αφού αναφέρθηκε στα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, ζήτησε περισσότερες και συχνότερες περιπολίες στη Γλυφάδα, ώστε να υπάρχει 24ωρη παρουσία της αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της Γλυφάδας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη μεγάλη έκταση και τον πληθυσμό του Δήμου. Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να καλυφθούν – στο μέτρο του εφικτού - όλες οι οργανικές θέσεις και να ληφθεί υπόψη το χωρικό και πληθυσμιακό κριτήριο.

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργίας του Β' Α.Τ. Γλυφάδας, στην Άνω Γλυφάδα, κάτι που επανειλημμένως έχουμε ζητήσει», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει. Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία του αστυνομικού της γειτονιάς, που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Στην περιοχή μας κυριαρχεί έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και κυρίως να αυξηθεί η καθημερινή, 24ωρη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. Υπουργό θα βοηθήσουν στην άμεση βελτίωση της κατάστασης», είπε ο κ. Παπανικολάου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα