Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  07:29:38

Έντεχνη διαρροή από το Μαξίμου καθώς απέτυχε κάθε διεθνής πίεση από Τσίπρα -από ΕΕ μέχρι... Πούτιν. Τώρα υπόσχεση νεφελώδης Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: «Βρισκόμαστε στο τέλος για τους Έλληνες στρατιωτικούς». Κύριο

Μάλλον το τέλος της εκκρεμότητας από την 1η Μαρτίου της μεγάλης και παράνομης δοκιμασίας τους για την ταχύτερη απαγγελία της κατηγορίας- αγνωστο ποιάς και την διεξαγωγή της δίκης. Ίσως τίποτα άλλο περισσότερο..

Υποτίθεται, σύμφωνα με τις διαρροές σκοπιμότητας από το Μαξίμου συζητήθηκαν πολλά και αισιόδοξα. Με διαβεβαίωση ότι δημιουργήθηκε ανοικτή γραμμή συνεννόησης ανάμεσα στους δύο Πρωθυπουργούς. Εξαγγελία που είχε γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν και σε πολλά επίπεδα συνεργασίας και επίλυσης των προβλημάτων έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν λειτούργησαν τελικά, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα....

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δυο χωρών για την εξάρθρωση του δικτύου των Γκιουλενιστών στους οποίους η Άγκυρα εντάσσει και τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» φέρεται να δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Τούρκος ομόλογός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη, μετά την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί να κρατά ενήμερο τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δυο χωρών για την εξάρθρωση του δικτύου των Γκιουλενιστών στους οποίους η Άγκυρα εντάσσει και τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Κάπου 2.000 άτομα έως τώρα από τον Ιούλιο του 2016.

Σημειώνεται πάντως, ότι η Δύση δεν θεωρεί το δίκτυο των Γκιουλενιστών (FETO) τρομοκρατικό όπως η Άγκυρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline