Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση του αμερικανού πρέσβη από την επένδυση εντυπώσεων και επιρροής στο Άγιο Όρος, τη Μονή Βατοπεδίου και τον πανίσχυρο ηγούμενο Εφραίμ. Κύριο

O Τζέφρι Πάιατ ήδη πόσταρε όλα όσα τον ενθουσίασαν αμέσως κατά την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος. Το χθεσινό αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα για τις βαθύτερες επιδιώξεις και σκοπιμότητες της επίσκεψης και τις επιφανειακές... αντιφάσεις της.

Η μονή Βατοπεδίου ήταν ο πρώτος και τελικά κύριος σταθμός της επίσκεψης του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο 'Αγιον Όρος. Μια επίσκεψη που σχολιάστηκε ευρύτατα προκαλώντας απορ'ιες και ερωτηματικά, σχερ όσους παραγνωρίζουν τις τεράστιες δυνατότητες επιρροής και μάλιστα διεθνούς σε Ανατολή και Δύση, σε Ρωσία και ΗΠΑ, του κύκλου επιρροής της « Μονής Βατοπεδίου» με ενορχηστρωτή τον πολυσυζητημένο ηγούμενο Εφραίμ.

Το Όρος 'Αθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος έγραψε ο κ.Πάιατ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία της Μονής Βατοπεδίου και την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από τέσσερις φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Μονή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε:
«Το Όρος 'Αθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπεδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ».
«Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της».

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΧΘΕΣ

Πως και γιατί βρίσκεται....στο Άγιο Ορος, φιλοξενούμενος του Εφραίμ ο αμερικανός πρέσβης κ.Τζ. Πάυατ. Κύριο
• μέγεθος γραμματοσειράς
• Εκτύπωση
• E-mail
• Πολυμέσα

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 02:09

Ήταν από τα τελευταία μέρη της Ελλάδος –και ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος, που έχει οργώσει- το οποίο δεν είχε επισκεφθεί ο ακαταπόνητος πρέσβης των ΗΠΑ, αν και Προτεστάντης στο θρήσκευμα.

Όλα τα πρώτα στοιχεία δημιουργούν απορίες για το αληθινό νόημα και τα μυστικά-κίνητρα της επίσκεψης του αμερικανού πρέσβη κ, Τζέφρυ Πάυατ στο Άγιο Ορος. Και μάλιστα με διανυκτέρευση, φιλοξενούμενος του θρυλικού ηγούμενου Εφραίμ της θρυλικής Μονής Βατοπεδίου. Ρωσσόφιλου μοναστηριού με στενούς δεσμούς με τη Μόσχα και προσωπικά με το Πατριάρχη και τον Β λ. Πούτιν, με τον οποίο ο κ.Παύτιν προσωπικά είχε έλθει σε σφοδρή σύγκρουση ως σκληρός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Επιπλέον είναι Προτεστάντης και το Άγιο Όρος δεν δίνει 'άδεια εισόδου εύκολα σε μη Ορθόδοξους, ακόμα και Καθολικούς. Πολύ λιγότερο παρέχει φιλοξενία.

Όμως υπάρχουν και κάποια κρυφά μυστικά. Οι ηγέτες της Μονής Βατοπεδίου, ευέλικτοι Κύπριοι μοναχοί έχουν αναπτύξει δική τους ισχυρή οργάνωση LOBBYING στις ΗΠΑ (με επώνυμα μέλη, απονομή τίτλων, συλλογή χρημάτων, χορηγήσεων), με ισχυρό ρόλο και επιρροή και επιπλέον ο κ.Πάυατ επιθυμεί τη συνδρομή του Αγίου Όρους στη μεγάλη έκθεση στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, που είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ. Με εκθέματα τιμητικής συμμετοχής και μεγάλης σπουδαιότητας για την προσέκλυση επισκεπτών, όπως η ιερή ζώνη της Παναγίας και θαυματουργές εικόνες, με πρώτη το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Χθες Δευτέρα το μεσημέρι, στις 2 , ήταν είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο Αγιο Ορος ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ μεταβαίνει με τη συγκοινωνία και στο λιμάνι του Δαφνίου θα τον υποδεχθεί ο διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου.
Ο πρεσβευτής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, όπου θα έχει συνομιλία και με τον θρυλικό ηγούμενο Εφραίμ(που αθωώθηκε πλήρως από κάθε κατηγορία στα δικαστήρια) και μάλιστα θα διανυκτερεύσει εκεί. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό της Μονής.
Σήμερα Τρίτη θα επισκεφτεί την Ιερά Επιστασία στις Καρυές, όπου θα συναντήσει τους Ηγουμένους πολλών Μονών και στη συνέχεια θα μεταβεί στη μονή Σίμωνος Πέτρας

Η Μονή Σίμωνος Πέτρας, λεγόμενη και Σιμωνόπετρα είναι 13η στην ιεραρχία των μονών του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρα από τη θάλασσα, πάνω σε βράχο από γρανίτη, που έχει βάθος 10 χλμ. μέσα στη γη και που φαντάζει σχεδόν να κρέμεται.

 

Πολυμέσα