Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  21:09:34

Εκφυλισμός στην Αλβανική Βουλή, μέσα σε έντονη πόλωση - Πέταξαν αλεύρι στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με κατηγορίες ότι έχει σχέση με την καλλιέργεια και το εμπόριο των ναρκωτικών. Κύριο

Όπως έχουμε αποκαλύψει, με ισχυρές πολιτικές προστασίες και κοινά επανειλημμένα δημοσιεύματα μας η Αλβανία πρωτοστατεί στο εμπόριο του θανάτου και η χώρα καταγγέλλεται ως η «Κολομβία της Ευρώπης συμφέροντα.

Σκηνές παρακμής, θεσμικής ασέβειας και εκφυλισμού, μέσα σε συνθήκες πολιτικής πόλωσης καιρό τώρα, διαδραματίστηκαν την Τρίτη στην αλβανική Βουλή, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να πετούν αλεύρι και αυγά στον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, υπονοώντας τις σχέσεις του με το εμπόριο ναρκωτικών.

Ένα σαφές μήνυμα για τις σχέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού με το εμπόριο κοκαΐνης, θέλησαν να στείλουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πετώντας αλεύρι στον Έντι Ράμα και αυγά στον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος απάντησε πετώντας μπουκάλι νερό στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές.

"Η διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία γίνεται με την βοήθεια του Ράμα", όχι μόνο ανθρώπων του αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
- 30/10/2017 Τελευταία Ενημέρωση 10:49 - 30/10/2017
Κόλαφος είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τον Έντι Ράμα αφού "δίνει" στεγνά την κυβέρνηση λέγοντας πως "η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται με την βοήθεια του κράτους".

Η ΄ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγορεί επί μήνες τώρα, με σφοδρότητα και συγκεκριμένες καταγγελίες, την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία,
Πιο συγκεκριμένα, η EE «καίει» την αλβανική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ε. Ράμα αφού μυστική έκθεση για τα ναρκωτικά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι οι αστυνομικοί στην Αλβανία συνεργάζονται με τους καλλιεργητές κάνναβης! Με μεγάλη ανάμιξη συνεργατών του Ράμα στη καλλέργεια και διακίνηση ναρκωτικών με την Αλβανία να θεωρείται ως η Κολομβία της Ευρώπης.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στην «ABC News» και αφορά στοιχεία του 2016. Αποστάλθηκε στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, του Γραφείου της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους όπως αναφέρει το αλβανικό panorama.
Τα εμπιστευτικά έγγραφα επισημαίνουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διεθνείς διακινητές ναρκωτικών συνεργάζονται με τους Αλβανούς παραγωγούς όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι δαπανούν περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά ναρκωτικών, αναφέρει η έκθεση.
Στο ABC αναφέρεται ότι στο δίκτυο συμμετέχουν και εκατοντάδες ένοπλοι Κοσοβάροι εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Οι Ιταλοί, με τη σειρά τους, επισημαίνουν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ ανησυχητικό, ζητούν να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να παραλύσει το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχεται από την Αλβανία καθώς έχουν κατακλύσει την χώρα τους
Στην έκθεση του 2016, αναφέρεται ότι η 'Guarda di Finanza' και το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη φωτογράφηση φυτειών ναρκωτικών, αλλά αυτή η στρατηγική δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική στην πράξη.

Η έκθεση για την Αλβανία, αναφέρει ότι η καλλιέργεια των ναρκωτικών γίνεται σε εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, μέσα σε σήραγγες, σε αποθήκες κλπ.
Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Εσωτερικών-επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας, εκείνης της εποχής, του Σαϊμίρ Ταχίρι.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, υπάρχουν υποψίες ότι έχει ευνοήσει την εγκληματική ομάδα των αδελφών Χαμπιλάι, να διαπράξου παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατά την περίοδο 2013-2017.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline