Σάββατο 17 Αυγούστου 2019  20:22:57

Δικαιώθηκαν στην απαξιωτική τους γραμμή για την «σκευωρία Novartis» οι Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Στουρνάρας και οι άλλοι πέντε. Κύριο

Έρημη και μόνη η εκπροσώπηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που ψήφισαν οι ίδιοι την παραπομπή σε ειδική Προανακριτική με φανατισμό και εμπάθεια τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις ευλογίες Τσίπρα-Καμμένου ....επέστρεψε όλο τον φάκελο στη Δικαιοσύνη!

Ούτε πολιτική ντροπή ούτε πολιτικό φιλότιμο, πού εξευτέλισαν, ακόμα μια φορά, το κύρος της Επιτροπής, των θεσμών της Βουλής αλλά και των κομμάτων τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που απομονώθηκαν πλήρως από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πολιτική σκευωρία, που επιχείρησαν. Για να αποτύχουν πλήρως και απολύτως. Έτσι, με τρόπο άδοξο, σχεδόν εξευτελιστικό, στην τακτική δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος της Novartis που αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Ως τη μόνη που μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο παραγραφής και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζει-αμήχανα αλλά και αντιφατικά από όσα άλλα έλεγε πριν τρείς μήνες- η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης την κρίση της πλειοψηφίας σύμφωνα με την οποία η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας και πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές πράξεις, που φέρονται ότι τελέστηκαν από δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς.

«Η κρίση αυτή που αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης, είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους και είναι η μόνη που εξασφαλίζει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δηλαδή να εξεταστούν τα αποδεικτικά μέσα και να αξιολογηθούν εξονυχιστικά. Υπενθυμίζουμε, ότι η ενδεχόμενη αρμοδιότητα της ίδιας της Βουλής κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος θα οδηγούσε σε παραγραφή ευθυνών για όλες τις πράξεις. Δηλαδή σε συσκότιση και αδιάκριτη ατιμωρησία», αναφέρει ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας σε ανακοίνωσε που εξέδωσε κατ΄ εξουσιοδότηση της Επιτροπής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η εκδίκαση υποθέσεων εμπλεκόμενων πολιτικών με νόμους και διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους πολίτες θα διαχωρίσει αθώους από ενόχους και θα επιτρέψει την αποκατάσταση της δικαιοκρατικής τάξης απέναντι στη διαφθορά στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει στην επιδίωξη αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας», αναφέρει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη 24/04/2018 και ώρα 6:00 μ.μ., με θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του τελικού Πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και δια αυτού στην Ολομέλεια του Σώματος. Προς τούτο, η Επιτροπή απέστειλε ήδη πρόσκληση προς όλα τα μέλη της, να καταθέσουν τις πορισματικές προτάσεις τους στη Γραμματεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Βουλής, το αργότερο μέχρι της 10:00 π.μ. της ίδιας μέρας, δηλαδή της Τρίτης 24/04/2018. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί κανένα δ

Η Προανακριτική και για τους δέκα πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Κόντρες, αντεγκλήσεις, εντάσεις, συγκίνηση, τίποτα δεν έλειπε από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, κατά την οποία και οι δέκα πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, παραπέμπονται.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε με την καταμέτρηση της ψηφοφορίας στις 5:30 τα ξημερώματα με τη συνολική της διάρκεια να ξεπερνά τις 20 ώρες.

Ανάμεσα σε αυτές, τοποθετήθηκαν για την υπόθεση από το βήμα τις βουλής οι εννέα από τους δέκα εμπλεκόμενους, με εξαίρεση τον Ευρωπαίο Επίτροπο μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έστειλε ένα μακροσκελές υπόμνημα.
Τελικώς η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση.

-Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή είπε μεταξύ άλλων ότι άκουσε πολλούς στις ομιλίες τους «να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο». Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε χαρακτηρηστικά ότι «λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση. Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη». «Όχι μόνο δεν το πράξατε», τόνισε, «αλλά αντ' αυτού υιοθετήσατε πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης».

Αντί η αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, «με θάρρος και παρρησία να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού όσο κι αν προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με μηνύσεις και απειλές και με ειδικά δικαστήρια» και πρόσθεσε: «Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί και τέλος κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
-Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «θα τελειώσει» πολιτικά, με μία κάλπη και όχι με δέκα όπως κάνει σήμερα.

Για την υπόθεση της Novartis έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε με στόχο να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ανοιχτά τον πρωθυπουργό πως θέλει να σπιλώσει τους αντιπάλους του με στημένες κατηγορίες που δεν αποδεικνύονται ,αλλά στόχο έχουν να αφήσουν λάσπη.
«Καταφεύγετε στο να διχάζετε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, έντιμους και κλέφτες, φθαρμένους και άφθαρτους. Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και αν προσπαθείτε. Εσείς κ. Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά σύντομα με εκλογές, και θα γίνουν με μία κάλπη και όχι με 10. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι πολίτες που σας ψήφισαν σας έχουν εγκαταλείψει.

Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι Αμερικανοί. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο. Εδώ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο με κουκουλοφόρους μάρτυρες. Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή», τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της ΝΔ είναι καθαρή.

«Μην τολμήσετε να κλείσετε την επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει. Οι μάρτυρες πρέπει να έρθουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Αν φοβούνται για τη ζωή τους ας έρθουν να καταθέσουν με κουκούλα ή με αλλοιωμένη φωνή. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει ως στόχο τη δημόσια διαπόμπευση. Στήστε μία κάλπη με ένα ερώτημα «ναι ή όχι στη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής» και σε αυτό εμείς ψηφίζουμε ναι, πρόσθεσε.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, υποστήριξε ότι «η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», υπογράμμισε τονίζοντας ότι «λέμε ΝΑΙ στην σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα».

Όπως εξήγησε η κ. Γεννηματά, η θέση της ΔΗΣΥ στοχεύει «να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία. Για να βγει στο φως η αλήθεια. Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ο κύριος ρόλος της επιτροπής ο έλεγχος της παραγραφής όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «γιατί, στο κάτω κάτω η παραγραφή δεν μας αφορά».
Έστρεψε τα πυρά της στον ΣΥΡΙΖΑ πως καλύπτει με ωμό τρόπο τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις στο πεδίο του φαρμάκου και της Υγείας. «Υπάρχει τελικά Προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί», τόνισε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα