Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  16:52:22

Μ.Κεφαλογιάννης σήμερα στους δύο έγκλειστου ς Έλληνες ως εκπρόσωπος της Ε.Ε. Συμπαράσταση και νέα πίεση από το Ευρωκοινοβούλιο. Κύριο

«Τι θα πω σε Μητρετώδη, Κούκλατζη και στους Τούρκους αρμόδιους για την παράνομη κράτησή τους, που συνεχώς παρατείνεται».

«Οι έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, είναι παράνομα κρατούμενοι, όπως το διατυπώνει και η τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα.

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία τη Δευτέρα το μεσημέρι για να συναντήσει τους δύο στρατιωτικούς. Είναι επικεφαλής της Επιτροπής Σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, με μέλη 40 Ευρωβουλευτές άλλωστε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους. Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

Ας μην ξεχνάμε, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ότι το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση των ελλήνων ευρωβουλευτών για την άμεση απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτικών. Με συνεχή επιμονή. Μετά ην συνάντηση με τους δύο έγκλειστους θα συναντηθεί με τους γονείς τους να τους ενημερώσει σχετικά, χωρίς δημοσιότητα ,όπως είπε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα