Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  17:02:38

Διγλωσσία για το Μακεδονικό σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τώρα διγλωσσία για τη Παλαιστίνη μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Αντίθετες θέσεις ανάμεσα στο ΥΠΕΞ-και το Μαξίμου, που σιωπά- και στις σφοδρές καταγγελίες κατά του Ισραήλ και ΗΠΑ από τους κομματικούς της Κουμουνδούρου.


Γνώριμη τακτική μετά τα διαρκή ψέματα και την ασυνέπεια, η διπλή γλώσσα σε όλα τα κρίσιμα θέματα είτε αντιφάσεων όπως στο Σκοπιανό είτε σκόπιμα ή ως αποτέλεσμα έλλειψης συντονισμού. Παράλληλα φαινόμενο. η πολυγλωσσία στο θέμα των- βέβαιων- περικοπών τα στις συντάξεις-ο καθένας και δικά του μέτρα παροχών και υποσχέσεις σε ποικιλία. Διπλή γλώσσα, αφενός για την ικανοποίηση διπλωματικών σκοπιμοτήτων και αφετέρου ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του εκλογικού ακροατηρίου, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Γενικό συμπέρασμα κατάσταση αμηχανίας, αυτοσχεδιασμού και κάποιας σύγχυσης όπως δείχνουν ορισμένες τοποθετήσεις στη Βουλή, αψίκορες κατά Ισραήλ και τελικά ισοπεδωμένες- μόνο αντιπολεμικές- ανθρωπιστικές υπέρ των θυμάτων της Παλαιστίνης..

Βουλευτές του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου με παρεμβάσεις τους στη Βουλή από χθες το πρωί, γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χρησιμοποιούν εξαιρετικά αιχμηρή γλώσσα όταν αναφέρονται στο Ισραήλ, ενώ προβαίνουν ουσιαστικά και σε έμμεση πλην όμως σαφή αποδοκιμασία του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής τους με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε για τα γεγονότα αυτά.

Την ίδια στιγμή και ενώ καταγράφηκε ακόμα και δημοσίως πρωτοβουλία να εκδοθεί ψήφισμα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και έτσι η «καταγγελία» περιορίστηκε στη μορφή ανακοίνωσης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιεχόμενό της, ωστόσο, κινείται σε σαφώς ηπιότερους τόνους εκείνων που χρησιμοποίησαν στις προφορικές παρεμβάσεις τους τα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Με σκόπιμη σιωπή του Μαξίμου .ιδιαίτερα για καταγγελίες κατά Ισραήλ και ΗΠΑ και προσωπικά από τον Αλέξη Τσίορα..

Η «διγλωσσία» αυτή, λοιπόν, δημιούργησε ένα εκκρεμές που κινήθηκε από φράσεις όπως «σφαγή», έως απλώς «επίθεση».
«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα», είπε ο κ. Ν. Βούτσης.
«Χθες είχαμε μια επίθεση κατά πολιτών στη Γάζα. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τους νεκρούς και τους πάρα πολλούς τραυματίες και τον αποτροπιασμό μας για τέτοιου είδους επιθέσεις», σημείωσε ο κ. Γ. Πάλλης.

Για «μαζική δολοφονία» και «δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού», «πραγματική σφαγή που αντιμετωπίζεται δυστυχώς από τη διεθνή κοινότητα με εξοργιστική αδιαφορία και με παραινέσεις περί αυτοσυγκράτησης, συμπεριφορές Πόντιου Πιλάτου και ίσων αποστάσεων σε μια κυνική προσπάθεια εξομοίωσης του θύτη με το θύμα», μίλησε η κυρία Αννέτα Καββαδία, αναφερόμενη ουσιαστικά (και) στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο του οποίου προΐσταται ο κ. Ν. Κοτζιάς, στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα».

Με τη σειρά της και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, αφού επίσης έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση του στρατού του ισραηλιτικού Κράτους κατά των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε ότι «η αυτοσυγκράτηση θα πρέπει να απευθύνεται στο ισραηλιτικό κράτος. Η έκκληση δεν μπορεί να τηρεί τακτική ίσων αποστάσεων».

Και αφού είπε αυτά τόνισε κατ' αρχήν από του βήματος της Ολομέλειας: «Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να βγει και ένα ψήφισμα και από τη Βουλή των Ελλήνων για ένα τέτοιο γεγονός».

Ωστόσο, γρήγορα και η ίδια εγκατέλειψε την ιδέα, περιοριζόμενη να αναγνώσει την ανακοίνωση της ΚΟ του κόμματός της, όπου οι τόνοι είναι εμφανώς ηπιότεροι.
Σε παρέμβασή της, εκ μέρους του ΚΚΕ η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου έκανε λόγο για «ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συσφίγγει ακόμα περισσότερο τις πολιτικοστρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τον τρομοκράτη, το Ισραήλ, που δολοφονεί μαζικά ακόμα και αθώα γυναικόπαιδα και βρέφη, όπως ξαναέκανε χθες με νεκρούς και χιλιάδες Παλαιστίνιους τραυματίες. Η Κυβέρνηση δεν το καταδίκασε και είναι ντροπή».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα