Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  01:22:31

Mε 39 ευρώ τον μήνα η στέγαση επιχειρήσεων στο μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και προβολής της PUBLIC. Φιλοδοξία της η ελληνική εκδοχή της Amazon. Τα πάντα πλην τροφίμων. Κύριο

Το αντίτιμο για τη δημιουργία shop in a shop μέσα στο public.gr θα είναι 39 ευρώ τον μήνα, ανεξαρτήτως μεγέθους των εταιρειών αλλά και του τζίρου που θα κάνουν μέσω της πλατφόρμας των Public.

Την πόρτα σε μικρές και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και σε μια βάση εκατομμυρίων πελατών ανοίγει η Public. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού marketplace, της ελληνικής «Amazon», όπως ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Public κ. Χρήστος Καλογεράκης χαρακτήρισε. Μέσω δηλαδή της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Public.gr οι καταναλωτές θα βρίσκουν και προϊόντα άλλων καταστημάτων και άλλων κατηγοριών όπου δεν δραστηριοποιείται η Public.

Τη νέα τους επιχειρηματική πρωτοβουλία, τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού Marketplace παρουσίασαν σήμερα τα Public, του Ομίλου Olympia. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ σε μία κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα, η οποία μετασχηματίζει το public.gr σε ένα τεράστιο online mall που φιλοξενεί μικρά και μεγάλα, ελληνικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την επένδυση των Public σε πλατφόρμα Marketplace δίνεται η δυνατότητα σε ελληνικά καταστήματα να αποκτήσουν το δικό τους shop in a shop στο public.gr και να έρθουν σε επαφή με τους 41 εκατ. επισκέπτες του, σε ετήσια βάση. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες η προϊοντική γκάμα του public.gr εμπλουτίζεται και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέα προϊόντα και νέες κατηγορίες όπως: Βρεφικά Είδη, Είδη Σπιτιού και Smart Living, Γυμναστικής και Sports, Προσωπικής Φροντίδας, Χόμπι και Ελεύθερου Χρόνου, Αυτοκινήτου και Μηχανής, Ταξιδιού και Εποχικά.

Η Public, από την άλλη, θα έχει έσοδα από τη μηνιαία συνδρομή που θα πληρώνουν τα συνεργαζόμενα καταστήματα (39 ευρώ/μήνα ανεξαρτήτως μεγέθους) και την προμήθεια που θα λαμβάνει επί των πωλήσεών τους (10% - 12%). Επιπλέον, της δίνεται η δυνατότητα να διευρύνει το πελατολόγιό της σε κατηγορίες καταναλωτών που μπορεί έως τώρα να μην επισκέπτονταν το ηλεκτρονικό της κατάστημα για να αγοράσουν βιβλία, προϊόντα τεχνολογίας, παιχνίδια, αναλώσιμα κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Public θα καλύπτει και το κόστος μάρκετινγκ.

Μέχρι στιγμής με το marketplace της Public συνεργάζονται 47 εταιρείες, εκ των οποίων ήδη 20 έχουν τοποθετήσει τα προϊόντα τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εταιρείες: Baby City, Blue Green, GRC TECH, Just Baby, Kiddo, Kidscom, Koolfly, Lapin House, Medisana, Mother Vision, Munchkin, One of One, Outdoor Market, Peramax, Power Force, Safe Bebe, Terramare, Tsirikos, Unigreen, Visual Store, Zakcret Sports, Zeus, Δημητριάδης.

Ετσι, πλέον, μέσω του public.gr ο καταναλωτής έχει πρόσβαση σε προϊόντα εννέα ακόμη κατηγοριών: βρεφικά είδη, είδη σπιτιού και smart living, είδη γυμναστικής και αθλητικά είδη, προσωπική φροντίδα και ομορφιά, είδη ταξιδίου, χόμπι και ελεύθερος χρόνος, αυτοκίνητα και μηχανή, μόδα και εποχιακά είδη. Η διοίκηση της Public έχει ήδη ή πρόκειται να βολιδοσκοπήσει περί τις 350 εταιρείες και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές συγκαταλέγονται και ηλεκτρονικά φαρμακεία. Από την άλλη, ο κ. Καλογεράκης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι η επέκταση της πλατφόρμας στην κατηγορία των τροφίμων δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της Public.

Με 39 ευρώ τον μήνα

Το αντίτιμο για τη δημιουργία shop in a shop μέσα στο public.gr θα είναι 39 ευρώ τον μήνα, ανεξαρτήτως μεγέθους των εταιρειών αλλά και του τζίρου που θα κάνουν μέσω της πλατφόρμας των Public.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισαν ο πρόεδρος του GRECA (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) κ. Φώτης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης. Και οι δύο υποστήριξαν ότι έλειπε μια τέτοια πρωτοβουλία από την αγορά και εκτίμησαν ότι θα αποτελέσει για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην πλατφόρμα μια καλή ευκαιρία για αυτές και για τους πελάτες τους.

Για την ανάδειξη του public.gr στο πρώτο marketplace στην Ελλάδα, τα Public συνεργάστηκαν με τη διεθνή εταιρεία Mirakl, η οποία προσφέρει σε επίπεδο τεχνολογίας την κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα. Η Mirakl διαθέτει εμπειρία 45 και πλέον ετών σε θέματα marketplace έχοντας συνεργαστεί με γνωστούς retailers ανά τον κόσμο, όπως Best Buy, Walmart, Fnac-Darty κ.ά.

Η Public ανήκει στον όμιλο Olympia, σήμερα λειτουργεί 49 καταστήματα στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο και 2 online καταστήματα. Απασχολεί 1.700 εργαζομένους και προσφέρει 1.156.000 διαφορετικά προϊόντα σε τομείς όπως κινητή τηλεφωνία, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια κ.ά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα