Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  16:26:26

57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τις περικοπές σε όλες τις νέες συντάξεις και παραπονούνται μόνο γιατί... καθυστερούν να δοθούν. Κύριο

Ζητούν διευκρινήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, αγνοώντας σκόπιμα ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να παρουσιάσουν....πλεονάσματα.

Οι ίδιοι έκριναν τα θέματα ουσίας για τις σκληρές περικοπές στις νέες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ και ασκούν..κριτική σε θέματα διαδικασίας και μόνο. Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών δήθεν«καρφώνουν» 57 κυβερνητικοί βουλευτές καταγγέλλοντας ότι παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έκδοση και απόδοση των συντάξεων χηρείας.

Συγκεκριμένα, με μεγάλη υποκρισία ζητούν διευκρινήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, αγνοώντας σκόπιμα ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να παρουσιάσουν....πλεονάσματα.

Έτσι, με -αστεία ποιλιτικά- ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για το λόγο καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων, την ώρα που – όπως λένε – οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι 57 υπογράφοντες βουλευτές (με πρώτη την Γκαρά Αναστασία) υπογραμμίζουν ότι μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, «καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι η ηγεσία των υπουργείων έχει πολλάκις υπογραμμίσει την προτεραιότητα να αποδοθούν άμεσα οι συντάξεις χηρείας, ειδικότερα μετά και από την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018, με την οποία «ξεκλείδωσαν» ουσιαστικά οι διαδικασίες και άνοιξε τυπικά ο δρόμος για την έκδοση οριστικών συντάξεων χηρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, με την εγκύκλιο αποσαφηνίζεται το πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) περί χορήγησης σύνταξης λόγω θανάτου.
«Ωστόσο, παρατηρούνται έως και σήμερα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αναβολές, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες δικαιούχους χήρους και χήρες σε καθεστώς αδιεξόδου, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους» αναφέρουν σε υψηλού τόνους οι βουλευτές ενώ σημειώνουν ότι οι διαμαρτυρίες για τις αναίτιες αυτές καθυστερήσεις ολοένα και πληθαίνουν.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους ζητούν να μάθουν:

1. Για ποιό λόγο καθυστερεί η χορήγηση των συντάξεων λόγω θανάτου στους δικαιούχους;
2. Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας αλλά και η άμεση απόδοσή τους στους δικαιούχους;

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα