Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  12:04:39

Ανοικτή σύγκρουση της διοίκησης της MIG- ΥΓΕΙΑ με τους Γιώργο και Βασίλη Αποστολόπουλο ,και με ειρωνεία: «Αν έχετε τα χρήματα ελάτε να αγοράσετε το ΥΓΕΙΑ». Κύριο

Σε νέα φάση η παρασκηνιακή πίεση και παράλληλα ενόχληση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Τουλάχιστον 20 μήνες, μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου οι νέοι ιθύνοντες της ΜΙG (τραπεζικοί παράγοντες και ειδικοί) και η διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ θεωρούν ότι οι Αποστολόπουλοι συνεχίζουν απέναντι στο ΥΓΕΙΑ (που διοίκησε επί χρόνια η δεύτερη σύζυγος του Βγενόπουλου) απαράδεκτη τακτική. Συγκεκριμένα μια επιθετική και διεκδικητική-μειωτική πολιτική, δημόσιες δηλώσεις και φήμες για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος τους. Τακτική των Αποστολόπουλων, που –όπως ισχυρίζονται-τους οδήγησε σε αντεπίθεση εντυπώσεων, μετά ειρωνείας μάλιστα.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» αποφάσισε να απαντήσει η εταιρεία MIG στον μεγαλομέτοχο του Ιατρικού Κέντρου Γ. Αποστολόπουλο( και τον γιό του Βασίλη, επικεφαλής του Ομίλου τους), σχετικά με την αγορά του «Υγεία».

Το παρελθόν είναι πλούσιο και αξιοπρόσεκτο. Τον Δεκέμβριο του 2017Η αιφνιδιαστική απόπειρα του αφεντικού του «Ιατρικού Κέντρου» για επιθετική εξαγορά του 30% των μετοχών του «Υγεία» προκάλεσε την πρώτη ρήξη και παράλληλα σειρά ερωτημάτων για τις πραγματικές προθέσεις του αλλά και αντιδράσεις από τις δανείστριες τράπεζες και τους ξένους συνεταίρους του. Πολύ περισσότερο όταν η MIG, με το συμπαγές και ισχυρότατο μερίδιο του 70%, δεν έδειξε να ανησυχεί αλλά άρχισε να ενοχλείται από τη δημιουργία κλίματος σε βάρος της.

Ήταν τελικά μια μάχη εντυπώσεων. Ο ιδρυτής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Γιώργος Αποστολόπουλος, εμπιστεύεται πλέον την διοίκηση της επιχείρησης στον γιο του δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο (είναι διδάκτορας Οικονομικών, όχι γιατρός), αλλά παραμένει στο επίκεντρο των οικογενειακών επιχειρήσεων. Μετά από πορεία σχεδόν σαράντα ετών στις επιχειρήσεις, ο κ. Αποστολόπουλος είναι παίκτης αξιώσεων. Προσπάθησε, ισχυρίζονται κάποιοι, να παρακάμψει μερικά δύσκολα προβλήματα αλλά φαίνεται ότι προκάλεσε μεγαλύτερα από εκείνα που σκόπευε να λύσει. Σίγουρα κατάφερε να αιφνιδιάσει πολλούς καταθέτοντας, αργά το βράδυ της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 30% του ανταγωνιστή του, του Υγεία.

Η πρώτη απορία που προκάλεσε η επιθετική αυτή κίνηση ήταν γιατί έκανε το «επικίνδυνο σάλτο» που θύμισε τις (χειρότερες) μέρες του χρηματιστηριακού '99, με τις φούσκες. Η έκπληξη της αγοράς προκλήθηκε επειδή ανάλογες κινήσεις είναι συνήθως παιχνίδι της χρηματιστηριακής αγοράς, με γρήγορους ή και μακροπρόθεσμους «παίκτες» που παίρνουν θέση σε μια μετοχή, είτε για να «εκβιάσουν» άμεση (κερδοφόρα) έξοδο είτε για να περιμένουν με υπομονή τις καλές ημέρες που πιστεύουν ότι έρχονται. Τίποτα από τα δύο δεν ταιριάζει στην εταιρεία συμμετοχών «Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε» , το οικογενειακό θησαυροφυλάκιο μέτοχοι του οποίου είναι το ζεύγος Αποστολόπουλου και τα δύο παιδιά τους. Το καμάρι του χαρτοφυλακίου της εταιρείας είναι ποσοστό 39,1% του Ιατρικού Κέντρου που δημιούργησε ο δαιμόνιος επιχειρηματίας. Από υπάλληλος στο λογιστήριο και τη διεύθυνση προσωπικού του Υγεία, που ανήκε τότε στην οικογένεια Αρβανίτη, αναδείχθηκε σε γενικό διευθυντή. Το 1984, αποχωρεί και δημιουργεί δική του νοσηλευτική μονάδα, ανταγωνιστική των πρώην αφεντικών του. Ωστόσο, οι δηλώσεις οι διαρροές, διαρκώς και επίμονα.

Η MIG εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» (μετόχου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. κατά 39,15 %), μεταξύ άλλων και κατά της MIG.
Σύμφωνα με την MIG ο κ. Αποστολόπουλος, επέλεξε την δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων και τον καλεί: «Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» είναι η εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά».

Δείτε την ανακοίνωση του MIG για το ΥΓΕΙΑ

«Με αφορμή το θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» (μετόχου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. κατά 39,15 %), μεταξύ άλλων και κατά της MIG, η MIG δηλώνει:
Έχοντας αποτύχει να αποκτήσει το 30% του ΥΓΕΙΑ στην τιμή των 0,45€ και αδυνατώντας προφανώς να επανέλθει με καινούρια δημόσια πρόταση σε τιμή υψηλότερη από τα 0,92€ που έχουν ήδη προσφερθεί, η «Εταιρεία Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» με αβάσιμα νομικά επιχειρήματα επέλεξε την δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων.

Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» είναι η εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑ

Προασπιστής των Αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Η δομή και οι αρμοδιότητες του Δ.Σ. έχουν καταγραφεί στο καταστατικό και προβλέπουν τα ακόλουθα:

• Αθανάσιος Παπανικολάου, Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Γεώργιος Ευστρατιάδης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Γεώργιος Πολίτης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος
• Δημήτριος – Ελευθέριος Μαντζαβίνος, Εκτελεστικό Μέλος
• Κωνσταντίνα Ψώνη, Εκτελεστικό Μέλος
• Φώτιος Καρατζένης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Αναστάσιος Κυπριανίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Σπυρίδων Καλακώνας, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Ιωάννης Ανδρέου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Αθανάσιος Χριστόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Νικόλαος Δαμασκόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑ

Το Επιστημονικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 7 ιατρούς καταξιωμένης επιστημοσύνης και κύρους.
Πρόεδρος:
• Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Υπερηχοτομογραφίας
Αντιπρόεδρος:
• Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Β' Καρδιολογικής Κλινικής
Γραμματέας:
• Hλίας Πολιτάκης, Διευθυντής Γ΄ Παθολογικής Κλινικής

Μέλη:
• Γεράσιμος Αλιβιζάτος, Διευθυντής Γ' Ουρολογικής Κλινικής
• Γεώργιος Καλλιμάνης, Δ/ντής Β' Γαστρεντερολογικής Κλινικής
• Κωνσταντίνος Μαυραντώνης, Δ/ντής ΣΤ' Χειρουργικής Κλινικής
• Αργύριος Μήτσου, Επίτιμος Διευθυντής Γ' Ορθοπεδικής Κλινικής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα