Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  16:58:06

«Είναι πολιτικά μελλοθάνατοι...». Στόχος της ΝΔ να εκθέσει δημόσια τους 39 + 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Μακεδονίας και Θράκης. Ποιοί και ποιές είναι. Κύριο

«Γιατί, δεν πρέπει να εκλεγεί ούτε ένας τους πάλι βουλευτής...». Γιατί θεωρούνται πολιτικά μελλοθάνατοι εξαιτίας της παθητικής-υποταγμένης στάσης τους για ένα μέγιστο εθνικό θέμα, μετά μάλιστα την υποταγή τους στην αποτυχημένη οικονομική διαχείριση.

Βέβαιος ο Κυρ.Μητσοτάκης και οι επιτελείς της Ν Δ ότι θα υπερασπισθούν οι 145 πειθαρχικές ψήφοι την προβληματική συμφωνία με τα Σκόπια και θα καταψηφίσουν την πρότασης δυσπιστίας τους, υπολογίζουν όμως΄ σε ένα μεγάλο πολιτικό όφελος. Αφενός να δείξουν ότι ο Αλεξ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από το Υπουργικό Συμβούλιο (όπου υπάρχουν ο κ.Καμμένος και άλλα πέντε μέλη της Κυβέρνησης από τον χώρο των ΑΝΕΛ) ούτε από τη Βουλή. Η σπουδαιότερη επιδίωξη έως αύριο της ΝΔ είναι να δείξει ως βασικά συνυπεύθυνους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,-με πρώτους της Βορείου Ελλάδος- αποφασισμένους να καταπιούν τις φιέστες και τις επίσημες υπογραφές δέσμευσης την Κυριακή στις Πρέσπες.

Να φορτώσουν, πρωτίστως, σε αυτούς τους βουλευτές το κόστος του άθλιου συμβιβασμού και, οπισθοχώρησης, να τους δημιουργήσουν τις δύσκολες συνέπειες της ατομικής ευθύνης, τη ατομική φθορά σε κάθε νομό, την απαξίωση και καταδίκη τους μέχρι την συντριβή τους στις νέες εκλογές. Να τιμωρηθούν για την ολη στάση τους στο Μακεδονικό. Πρόκειται για 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 3 των ΑΝΕΛ που εκλέγονται στον ευαίσθητο χώρο της Μακεδονίας, όπου θεωρείται ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα γνωρίζουν μεγάλη πτώση (κάπου 10-12% ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ) αναξιοπιστία και λαϊκή κατακραυγή. Οι 42 αυτοί βέβαιοι μελλοθάνατοι πολιτικά, καταγράφονται κατωτέρω ως εξής :

«Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2018
Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.

Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.
Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.
Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής».

ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

-Γρεβενών:
1. Χρήστος Μπγιάλας

-Δράμας:
1. Χρήστος Καραγιαννίδης

-Έβρου:
1. Γιώργος Καϊσας
2. Αναστασία Γκαρά
3. Δημήτρης Ρίζος

-Ημαθίας:
1. Φρόσω Καρασαρλίδου
2. Γιώργος Ουρσουζίδης
3. Χρήστος Αντωνίου

-Α΄Θεσσαλονίκης:
1.Νίκος Παρασκευόπουλος
2.Ιωάννης Αμμανατίδης
3.Αναστάσιος Κουράκης
4. Μάρκος Μπόλαρης
5. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
6.Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

-Β΄ Θεσσαλονίκης:
1. Σωκράτης Φάμελλος
2. Δημήτρης Μάρδας

-Καβάλας:
1. Δημήτρης Εμμανουηλίδης
2. Κωνσταντίνος Μορφίδης
3. Γιώργος Παπαφιλίππου

-Καστοριάς:
1. Ολυμπία Τελιγιορίδου

-Κιλκίς:
1. Θεόδωρος Παραστατίδης

Κοζάνης:
1. Δημήτρης Δημητριάδης
2. Θεμιστοκλής Μουμουλίδης
3. Ιωάννης Θεοφύλακτος
4. Γιώργος Ντζιμάνης

-Ξάνθης:
1. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ
2. Ευστάθιος Γιαννακίδης
3. Γρηγόρης Στογιαννίδης

-Πέλλας:
1. Θεοδώρα Τζάκρη
2. Ιωάννης Σηφάκης

-Πιερίας:
1. Ελισάβετ Σιούφα
2. Χαρίλαος Τζαμακλής
3. Αστέριος Καστόρης

-Ροδόπης:
1. Μουσταφά Μουσταφά
2. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

-Σερρών:
1. Αφροδίτη Σταμπουλή

-Φλώρινας:
1. Κωνσταντίνος Σέλτσας

-Χαλκιδικής:
1. Αικατερίνη Ιγγλέζη

έκα βουλευτές θα έχουν στη νέα Βουλή οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
Τα ονόματα:

Κώστας Ζουράρης (Α΄ Θεσσαλονίκης)
Γιώργος Λαζαρίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης)
Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα (Σερρών)

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα «και για αυτό το θέμα». «Στο διάγγελμα πρωθυπουργού είπε ότι συμφώνησε στο Severna Makedonjia. Πού υπάρχει αυτό στην συμφωνία που καταθέσατε στην Βουλή. Ψεύδεστε. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στοιχείο που αποτελεί αλυτρωτισμό. Από την στιγμή που αποδέχεστε την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός».

Απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να πάτε εσείς της Βορείου Ελλάδας να πείτε ότι αυτοί που ομιλούν Μακεδονική δεν θα λέγονται Βορειομακεδόνες. Πείτε μου γιατί οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας θα λέγονται απλά Μακεδόνες και θα ομιλούν Μακεδονική;»

«Αδιαφορείτε. Αδιαφορείτε ότι μια κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν. Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε. Δεν χρειάζετε να ανοίξουμε ακόμα μια ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Προτεραιότητά μας να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού μας. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα