Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019  23:26:31

Tριπλάσιοι οι παράνομοι μετανάστες, ήδη στους 17.771, πνίγουν τα νησιά του Αιγαίου. Τρόμος για την επιστροφή χιλιάδων από Γερμανία- Αυστρία μετά τη συναίνεση Τσίπρα. Κύριο

Ολοι οι παράγοντες τα πέντε βασανισμένων νησιών αρνούνται το πάγωμα του ΦΠΑ στο 13% από το 24%, εάν είναι να γεμίσουν πάλι με «επιστρεφόμενους μετανάστες και πρόσφυγες» από Γερμανία- Αυστρία και με άλλους από την Τουρκία.

Υποβάθμiση, εξουθένωση, απραξία και ανικανότητα και επιπλέον νέοι φόβοι και αγωνίες για την (απαράδεκτη) μαζική επιστροφή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από Γερμανία- Αυστρία, στις χώρες μέσα και στα σύνορά τους, ρύθμιση που δέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας εξυπηρετώντας τις χώρες αυτές για χάρη της κ. Μέρκελ και όχι για την Ελλάδα, μόνος αυτός με τόση άνεση από όλους τους άλλους Πρωθυπουργούς. Ολόκληρης της Μεσογείου. Χωρίς να φέρει δυσκολίες και να προβάλει αρνήσεις, όπως άλλοι Ηγέτες ή, έστω, να ζητήσει συγκεκριμένα οικονομικά ανταλλάγματα, όπως ο νέος και προσωρινός Ισπανός Πρωθυπουργός.

Όμως η κατάσταση είναι ήδη δραματική και δυσάρεστη..Εν μέσω τουριστικής περιόδου, τα νησιά εξακολουθούν να ασφυκτιούν από πρόσφυγες και μετανάστες που τα έχουν κατακλύσει, δήθεν φιλοξενούμενοι εκεί.

Συνολικά 17.771 άτομα βρίσκονται ήδη στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και άλλες δομές, στα νησιά, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή που έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει η Λέσβος, με 9.472 πρόσφυγες και Μετανάστες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι συνολικά στα κέντρα υποδοχής των νησιών βρίσκονται 14.567 άτομα, τη στιγμή που η χωρητικότητά τους είναι μόλις 6.338 άτομα., δηλαδή τριπλάσιοι.

Πιο αναλυτικά, στη Λέσβο βρίσκονται 9.472 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2.054, στη Σάμο 3.887, στη Λέρο 1.045, στην Κω 1.199, και 114 σε άλλα νησιά. Οι αφίξεις συνεχίζονται, καθώς μόνο σε μία ημέρα έφτασαν άλλοι 234 πρόσφυγες και μετανάστες (54 στη Λέσβο, 76 στη Χίο, 47 στη Σάμο και 57 στις Οινούσσες), ενώ 77 άτομα μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα.

Οι αριθμοί προδίδουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε εκείνο της Σάμου φιλοξενούνται 3.637 άνθρωποι, τη στιγμή που η χωρητικότητά του είναι μόλις 648 άτομα! Παρόμοια η εικόνα και στη Λέσβο, όπου στη Μόρια- το κέντρο με χωρητικότητα 3.000 ατόμων- βρίσκονται 7.356 πρόσφυγες και μετανάστες.

- Ο νέος φόβος μετά τη «συμφωνία υποταγής» Τσίπρα σε Γερμανία και Αυστρία κυριαρχεί στα βασανισμένα πέντε νησιά.Ολοι οι παράγοντες τα πέντε βασανισμένων νησιών αρνούνται το πάγωμα του ΦΠΑ στο 13% από το 24%, εάν είναι να γεμίσουν πάλι με «επιστρεφόμενους μετανάστες και πρόσφυγες» από Γερμανία- Αυστρία και με άλλους από την Τουρκία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα