Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019  22:29:41

Οσα μελετούν στο Μαξίμου και αρχίζουν να τάζουν ειδικές παροχές για τη Βόρειο Ελλάδα, με πρώτη τη ανήσυχη Μακεδονία και όχι τόσο την «ήσυχη Θράκη». Κύριο

Οι μαζικές και εκτεταμένες αντιδράσεις στο Σκοπιανό τρόμαξαν το Μαξίμου και περισσότερο τους 42 βουλευτές της περιοχής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Μονοψήφια σχεδόν τα ποσοστά προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, μηδενικά πλέον των ΑΝΕΛ, μεγάλη οργή και κλίμα ααποδο0κιμασίας σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, με την Θράκη και τους τρείς της νομούς να έχουν μείνει μέχρι προχθές σε χαλαρή κατάσταση συλλαλητηρίων και διαμαρτυρίας. Η Θράκη θεωρείται ότι είναι δεύτερος στόχος παροχών σε αντίθεση με την Μακεδονία «παντού σε ένταση, δυσφορία, καταδίκη», όπως τονίζουν στελέχη και βουλευτές με απογοήτευση.

Γι αυτό εισηγούνται θετικά αντίμετρα. Παροχές σε αγρότες αλλά και αστούς, σε επαγγελματίες αλλά και άνεργους, ανακοινώσεις δημόσιων έργων (τοπικών και περιφερειακών), ιδιωτικοποιήσεις, κοινωνικά ζητήματα κλπ .Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει πρόγραμμα παρεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία για το Σκοπιανό. Επιθυμία είναι να μιλούν όλοι για την οικονομία και όχι για το Σκοπιανό.

«Σε τρεις νομούς κοντά στη Θεσσαλονίκη και όχι τόσο σε Δράμα και σε Θράκη, φαίνεται να έχουμε σοβαρό πρόβλημα», εξηγεί σε συνομιλητές του κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί στενά τις τοπικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστική της δυσκολίας που επικρατεί για την κυβέρνηση σε συγκεκριμένες περιφέρειες ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά βουλευτή Σερρών στο υπουργικό συμβούλιο, η οποία περιέγραψε μια καθόλου εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση από τις συνεχείς και έντονες αποδοκιμασίες.

Έναρξη προεκλογικής περιόδου στη ΔΕΘ

Με αυτά δεδομένα και την «καρδιά» των κινητοποιήσεων να χτυπά στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός επενδύει πολλά στην εμφάνισή του στην ΔΕΘ, η οποία επί της ουσίας θα αποτελέσει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Χρειάζεται να δώσουμε μάχη ενημέρωσης και να βγούμε μπροστά εξηγώντας στον κόσμο ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει οφέλη, και ταυτόχρονα απαιτεί να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό πακέτο στήριξης των αδυνάμων και κοινωνικής πολιτικής, για να επιστρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στην πραγματικά οφέλη της μάχης που δώσαμε», εξηγεί σε συνομιλητές του κορυφαίο στέλεχος όταν ερωτάται για το πως μπορεί να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από την παρούσα κατάσταση.

Προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα στην Βόρεια Ελλάδα

Παράλληλα οι υπουργοί έχουν αρχίσει -με εντολή Μαξίμου- να εστιάσουν στα προβλήματα που έχουν μεταφέρει σε κάθε υπουργείο βουλευτές της Β.Ελλάδας, προκειμένου να αυτά να λυθούν το ταχύτερο δυνατό.
Το Μαξίμου επιδιώκει πάση θυσία μέχρι τον Σεπτέμβριο οι περισσότεροι ψηφοφόροι να ασχολούνται με την οικονομική πολιτική, τις συντάξεις και τη βελτίωση της καθημερινότητας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι οι πρώτες προτάσεις για την παρουσία στη ΔΕΘ, ενώ έχουν επισημανθεί και οι φόβοι για το ενδεχόμενο επεισοδίων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα