Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019  22:58:34

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το υπουργείο Εργασίας αλλά βολεύτηκε πρέσβης στο ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Και μάλλον ο σύζυγος της στη Διεθνή Τράπεζα. Κύριο

Και με πληρωμένο κανονικά ενοίκιο: Η Ράνια Αντωνοπούλου με γερό μισθό στον ΟΟΣΑ από τα τέλη του μηνός.

Εγκρίθηκαν ήδη τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασής της με το ποσό των 13.221 ευρώ-Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας που παραιτήθηκε επειδή έπαιρνε παράνομα, όπως φάνηκε επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ τον χρόνο για διαμέρισμα στο Κολωνάκι, διορίζεται και τυπικά μόνιμη αντιπρόσωπος ΟΟΣΑ στο Παρίσι, μρ βαθμό και αποδοχές πρέσβη σε κορυφαία χώρα.

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία επιβράβευση της κυβέρνησης στο πρόσωπό της, καθώς το μηνιαίο εισόδημά της θα είναι περίπου 7.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το πολυτελές σπίτι στο κέντρο του Παρισιού, τον οδηγό και τον προσωπικό σεφ.

Επίσης, το όνομα του συζύγου της και πρώην υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Ελληνα εκπροσώπου στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) όταν θα λήξει η θητεία του Χρήστου Παπουτσή. Αλλά ακόμα και ο διευθυντής του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Γρηγόρης Μαλάμης τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού).

Για λίγο καιρό, έμεινε άνεργη, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ουρανία Αντωνοπούλου. Η κυβέρνηση φρόντισε να αποκατασταθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου που θυμίζουμε ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου! Στην αριστερή κυβέρνηση όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κανείς... σύντροφος δεν χάνεται.

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει την κ. Αντωνοπούλου, για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ.

Θυμίζουμε, πως η κ. Αντωνοπούλου πριν 4 μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση της Υπουργού, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1000€/μήνα για το διαμέρισμα που έμενε στο Κολωνάκι. Μαζί της είχε παραιτηθεί και ο σύζυγός της, επίσης υπουργός κ. Παπαδημητριου.
Η κ.Αντωνοπούλου θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον Ο.Α.Σ.Α, κ. Γεώργιο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει και αυτός σύμφωνα με αντίστοιχη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, το ποσό των 4,740€ για την μετεγκατάστασή του από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ο.Α.Σ.Α στο Παρίσι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα